VIDEO Miitari iranieni din IRGC, în secret în Herson. Conduc atacul cu drone asupra Ucrainei

DE Elena Andrei | 17.10.2022 - 21:16
IRGC în Herson/foto: iranintl.com

Zeci de specialiști ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) au fost trimiși în regiunile ocupate de ruși în Ucraina, pentru a-i „instrui” pe soldați cum să manevreze dronele kamikaze. Și le tot arată cum se procedează, de zeci de ori.

SHARE

În dimineața zilei de luni, 17 octombrie, Kievul și alte regiuni din Ucraina au fost atacate de un val de drone iraniene. După primele explozii, dronele au continuat să zboare spre capitală. Mai multe drone kamikaze au fost doborâte de apărarea aeriană deasupra regiunii Kiev.

„La 17 octombrie, între orele 3:30 și 6:50, forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Comandamentului aerian Sud au doborât 15 drone: șase deasupra regiunii Odesa și nouă deasupra regiunii Mikolaiv", se arată într-un comunicat al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rapoarte ale serviciilor secrete occidentale arată că trupe iraniene de elită IRGC au intrat în secret pe linia frontului din Ucraina pentru a ajuta la atacurile Rusiei, potrivit The Daily Mirror.

Până la 50 de specialiști ai IRGC au fost detașați pentru a antrena forțele Moscovei în modul de operare a dronelor kamikaze.

Aceștia au fost trimiși pe frontul de sud și de est cu sute de drone Shahed-136 care au atacat masiv orașele ucrainene, fiind suspectați că au controlat traiectoria de zbor și țintele dronelor Shahed-136.

Echipele IRGC au avut sediul în Jankoi, Crimeea, și în Herson, în sud, unde o echipă IRGC a fost deja distrusă într-un atac ucrainean.

Potrivit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, Moscova a comandat până acum 2.400 de drone iraniene.

Citește și

VIDEO Iranul a tras 70 de rachete și drone asupra kurzilor din Irak, pentru protestele de la Teheran

VIDEO Distrugător american luminat de „drone misterioase” în Pacific, 116 de rapoarte, „clasificate”

The News York Times a relatat că Israelul a furnizat Ucrainei informații despre dronele iraniene. De asemenea, un oficial anonim a declarat pentru Daily Mirror că o firmă privată israeliană furniza Ucrainei imagini din satelit cu pozițiile trupelor rusești.

Comandanții de rang înalt ai lui Putin au înrolat trupe IRGC, în ciuda negărilor repetate ale regimului iranian că acestea ar fi implicate.

De când Moscova și-a început asaltul asupra Ucrainei în februarie, zeci de avioane cargo iraniene au aterizat la Moscova, potrivit unei analize a datelor de zbor din surse deschise.

Analiza efectuată de către Gerjon, o companie olandeză de urmărire a aviației, arată că avioane cargo au zburat pe ruta Teheran-Moscova în ultimele luni, aparținând companiilor aeriene Qeshm Fars Air, Iran Air Cargo și Pouya Air.

De asemenea, Rusia primește muniții și echipamente militare provenite din Irak prin rețelele de contrabandă cu arme ale forțelor iraniene IRGC.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te