VIDEO Liderul tătarilor din Crimeea: Războiul împotriva Ucrainei se va termina cu eliberarea Crimeei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.08.2022 - 08:18
Liderul tătarilor din Crimeea: „Războiul împotriva Ucrainei se va termina cu eliberarea Crimeei”/FOTO: Profimedia/Colaj Newsweek

Liderul tătarilor din Crimeea, Refat Ciubarov a transmis un avertisment clar rușilor să părăsească de îndată peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

SHARE

După exploziile care au avut loc marţi la o bază aeriană rusă din Crimeea, liderul tătar Refat Ciubarov i-a sfătuit pe invadatorii ruşi să părăsească peninsula anexată în 2014. 

El a calificat exploziile de la aerodromul militar drept "primul semnal real" că Ucraina va recupera peninsula Crimeea.

„Eliberarea Crimeei este inevitabilă”

"Războiul rusesc împotriva Ucrainei, agresiunea rusă împotriva întregii lumi a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei, cu restabilirea suveranităţii de stat a Ucrainei asupra peninsulei ucrainene... Nu doar tătarii din Crimeea, ci şi mulţi etnici ucraineni au primit un semnal atât de puternic încât eliberarea Crimeei este inevitabilă", a spus el.

Citește și: VIDEO Rușii, „victimele” unor explozii nerevendicate de nimeni. Preludiul unui atac în Moldova ?

Ruşii care s-au stabilit în Crimeea în momentul ocupaţiei sau care acum sunt în vacanţă în Crimeea - pentru că sancţiunile îi împiedică să meargă în alte ţări şi acum au rămas cu Crimeea furată - aceşti oameni intră în panică... Ceea ce se observă este că cei care au apărut ilegal în Crimeea, care s-au stabilit acolo sau care fac parte din organele punitive - membri ai FSB sau familii de procurori - aceşti oameni se pregătesc să părăsească Crimeea. Pentru ei, acesta a fost, de asemenea, un semnal de întoarcere că, mai devreme sau mai târziu, cei care au dreptul să fie acolo se vor întoarce în Crimeea, nu cei care au confiscat Crimeea", a spus el.

Citește și: VIDEO Liderul tătarilor din Crimeea: Războiul împotriva Ucrainei se va termina cu eliberarea Crimeei

Anterior, Denis Savcenko, preşedintele consiliului de administraţie al ONG-ului ucrainean CrimeeaSOS, a declarat, de asemenea, la televiziunea naţională ucraineană, că exploziile de la un aerodrom militar rus din Novofedorovka situat în districtul Saki din Crimeea anexată, din 9 august, au provocat o panică serioasă în rândul ruşilor.

Zelenski promite să elibereze Crimeea

În discursul său video din noaptea de 9 spre 10 august, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a evitat orice referire la exploziile care ar fi ucis o persoană, dar a promis că până la sfârșitul războiului, peninsula Crimeea va aparține din nou Ucrainei.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei și împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea și trebuie să se încheie cu Crimeea, cu eliberarea ei”, a spus Zelenski.

De la izbucnirea războiului provocat de invazia rusă, peninsula Crimeea a fost ocolită de bombardamente, iar Moscova a avertizat Ucraina că orice atac în Crimeea ar declanșa represalii masive, inclusiv lovituri asupra „centrelor de decizie” de la Kiev.

Ministerul rus al Apărării a informat marți, într-un comunicat, că aeroportul militar din vestul peninsulei nu a fost ținta unui atac, exploziile fiind provocate de detonarea unor muniții. Nu este clar de ce s-ar fi detonat muniția, potrivit Pravda.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te