VIDEO Kim Jong-un își echipează Marina cu rachete nucleare. Putin i-a cerut să-l ajute

DE Adina Mutăr | 31.08.2023 - 15:48
Kim Jong-un își echipează Marina cu arme nucleare și înarmează Rusia cu muniție de artilerie - Foto: Yonhap (imagine cu caracter ilustrativ)

Kim Jong-un își echipează Marina cu arme nucleare și înarmează Rusia cu muniție de artilerie pentru a descuraja „imperialismul american” să pornească un război nuclear.

SHARE

Kim Jong-un își echipează Marina cu arme nucleare, a declarat Kim în timpul unei vizite la Comandamentul Marinei. 

Acesta a subliniat că unitățile diferitelor servicii armate nord-coreene „vor fi echipate cu armament nou, conform politicii de extindere a operațiunilor cu arme nucleare tactice”, a informat marți agenția de stat KCNA News.

Kim Jong-un își echipează Marina cu arme nucleare. Putin i-a cerut să-l ajute 

El a îndemnat personalul naval „să continue să stabilească ținte înalte și să organizeze și să desfășoare manevre reale, cât mai aproape de războiul real, cât mai mult posibil și să ridice nivelul capacităților de luptă pentru a descuraja definitiv forțele agresore imperialiste americane și adepții lor care își escaladează acțiunile nesăbuite pentru a provoca un război nuclear.”

Citește și: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice: „O simulare de lovitură nucleară tactică” în Sud

Liderul nord-coreean și-a însușit total retorica Moscovei și a făcut schimb de scrisori de prietenie cu omologul său rus care a pornit războiul de invazie a Ucrainei și care acum amenință cu un război nuclear.

Citește și: VIDEO Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război. Coaliția SUA, prezentă în Marea Chinei de Sud

Casa Albă a declarat miercuri că deține „informații noi” că un acord secret prin care se trimite muniție de artilerie din Coreea de Nord către Rusia „progresează în mod activ”.

Putin și Kim Jong Un „au făcut schimb de scrisori, angajându-se să-și intensifice cooperarea bilaterală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Kim are muniție de artilerie din belșug

Informația a apărut după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat luna trecută Coreea de Nord pentru a „încerca să convingă Phenianul să vândă Rusiei muniție de artilerie”, a spus Kirby, potrivit thedrive.com.

Citește și: VIDEO Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război. Coaliția SUA, prezentă în Marea Chinei de Sud

În cadrul acestor potențiale acorduri, „Rusia ar primi cantități semnificative și mai multe tipuri de muniții” din Coreea de Nord, „pe care armata rusă intenționează să le folosească în Ucraina”.

Acordul probabil depășește muniția de artilerie, a spus Kirby.

Contraofensiva în desfășurare a Ucrainei „este o luptă de armă și ambele părți sunt în foc cu artilerie, așa că știm că artileria este unul dintre acele articole, dar este vorba de mai multe niveluri de tipuri de muniții”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te