VIDEO Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război. Coaliția SUA, prezentă în Marea Chinei de Sud

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.08.2023 - 18:33
Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: KCNA

Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război. Coaliția SUA prezentă în Marea Chinei de Sud. Armata Populară de Eliberare a lansat patrule aeriene și maritime comune și exerciții militare ale Marinei și forțelor aeriene în jurul insulei Taiwan. Kim Jong Un a inspectat armata.

SHARE

Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război. Coaliția SUA prezentă în Marea Chinei de Sud.

42 de avioane de război chineze au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului, iar opt nave au cooperat la exerciții.

Xi Jinping și Kim Jong Un, pregătiri de război. Coaliția SUA prezentă în Marea Chinei de Sud

26 dintre avioanele de război implicate au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, a declarat Ministerul Apărării al insulei într-un comunicat.

Agenția Xinhua a spus că exercițiile au fost efectuate „în apele și spațiul aerian din nordul și sud-vestul insulei Taiwan” pentru a testa capacitatea armatei PLA de „a prelua controlul spațiilor aeriene și maritime” și de a lupta „în condiții reale de război”.

Acestea au fost menite să servească drept „un avertisment sever” la cooperarea separatiștilor ce susțin independenței Taiwanului cu „elemente străine”, a subliniat comunicatul, potrivit defensepost.com.

Președintele chinez, Xi Jinping, a susținut pe toate tonurile că Taiwanul face parte din China și acesta este un obiectiv militar la care nu va renunța.

La un summit de vineri, liderii Statelor Unite, Japoniei și Coreei de Sud au declarat că se opun „comportamentului periculos și agresiv” al Chinei, care afirmă revendicări maritime în regiunea Indo-Pacific.

„Reafirmăm importanța păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan ca element indispensabil al securității și prosperității în comunitatea internațională”, se arată în comunicat.

Australia s-a alăturat exercițiilor comune ale coaliției cu cea mai mare navă de război

Cea mai mare navă de război din Australia a participat luni la exerciții comune cu Filipine și Statele Unite în disputata Marea Chinei de Sud, în încercarea de a consolida legăturile de apărare în fața prezenței militare în creștere a Chinei, potrivit defensepost.com.

China desfășoară sute de unități de pază de coastă și alte nave militare pentru a patrula recifurile în apele contestate, despre care pretinde că sunt ale sale, în ciuda unei hotărâri internaționale conform căreia poziția sa nu are bază legală.

HMAS Canberra este una dintre numeroasele nave implicate în Exercițiul Alon din Filipine, care are loc pentru prima dată ca parte a activității anuale Indo-Pacific Endeavour din Australia. 

Peste 2.000 de militari din Australia și Filipine participă la exercițiile aeriene, maritime și terestre din 14-31 august.  150 de pușcași marini americani participă la acest exercițiu

Atacul aerian simulat de luni în sudul insulei filipineze Palawan a avut loc la 200 de kilometri de Insulele disputate Spratly. 

Statele Unite, Japonia și Australia vor organiza, de asemenea, exerciții navale comune în largul Filipinelor în această săptămână.

Coreea de Sud și SUA au început luni exerciții comune, în timp ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat o unitate navală unde a inspectat un test de rachetă strategică de croazieră la bordul unei nave de război.

Exercițiul anual de 11 zile Ulchi Freedom Shield (UFS) între Coreea de Sud și armata SUA „se bazează pe un scenariu de război total și are ca scop consolidarea poziției de pregătire comună pe fondul tensiunilor crescute de la testele cu rachete din Coreea de Nord”, a raportat Yonhap News din Seul.

De partea cealaltă, KCNA News cu sediul la Phenian a raportat că Kim Jong-un a vizitat o flotilă a Marinei care are sarcina să apere coasta de est.

Kim a cerut unității navale „să dea un exemplu în pregătirile pentru luptă și să preia întotdeauna conducerea în consolidarea Marinei”.

Rachetă strategică de croazieră a fost testată de pe „Nava de patrulare nr. 661”, după ce Kim a inspectat armele și pregătirile pentru luptă, 

Potrivit KCNA, Kim Jong Un a supravegheat testele de rachete undeva de pe coasta de est a Coreei de Nord.

Lansările de rachete au fost menite să verifice „funcția de luptă a navei și caracteristicile sistemului său de rachete”, îmbunătățind în același timp capacitatea marinarilor de a efectua o „misiune de atac în războiul actual”, a spus KCNA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te