VIDEO Joe Biden a ajuns la Westminster Abbey pentru a-și lua adio de la Regina Elisabeta a II-a

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.09.2022 - 12:55

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi prima doamnă, Jill, au sosit luni la Westminster Abbey, unde participă la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a alături de sute de lideri mondiali

SHARE

Soţii Biden au sosit cu propria maşină blindată la biserica londoneză, la care au mai fost invitaţi, printre alţii, regele şi regina Spaniei, Felipe al VI-lea şi regina Letizia, împăraţii Japoniei, Naruhito şi Masako, şi vicepreşedintele chinez Wang Qishan.

Spre deosebire de alţi lideri ai lumii, cărora li s-a cerut să se deplaseze la Abaţia Westminster la bordul unor autobuze puse la dispoziţia lor de autorităţile britanice, Joe Biden a obţinut permisiunea de a folosi limuzina sa prezidenţială blindată, denumită "The Beast" ("Bestia").

Clopotul cel mare al Abaţiei Westminster a început să bată luni o dată pe minut, timp de 96 de minute, vârsta la care a murit regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ale cărei funeralii au loc luni la Londra, relatează DPA.

Citește și: Serviciile secrete ale SUA: Putin, umilit de eșecul din Ucraina, ar putea bombarda România

"Clopotul este cel mai mare dintre cele 10 clopote ale abaţiei şi este în mod tradiţional folosit la moartea unui membru al familiei regale", se arată într-o postare pe Twitter a Abaţiei Westminster.

Mii de persoane care doresc să asiste la funeraliile reginei Elisabeta a II-a nu vor ajunge la procesiune din cauza unei întreruperi a transportului feroviar.

Toate liniile dintre Paddington în vestul Londrei şi Reading în comitatul Berkshire sunt blocate din cauza avarierii cablurilor electrice exterioare, a anunţat compania Network Rail.

Citește și: VIDEO Ucraina va primi bateriile SAM NASAMS împotriva atacurilor aeriene ale rușilor în 60 de zile

Serviciile operate de GWR, Heathrow Express şi cele de pe linia Elizabeth sunt întrerupte.

''Cele mai sincere scuze pentru întârzieri într-o zi atât de importantă pentru naţiunea noastră'', este mesajul pe care l-au primit în difuzoare pasagerii aflaţi într-un tren GWR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.