VIDEO Israelul a bombardat duminică noaptea împrejurimile Damascului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.08.2022 - 18:43
VIDEO Israelul a bombardat duminică noapte în apropierea capitala Siriei/FOTO: Cooperativa

Avioane de luptă israeliene au lansat duminică seara o serie de lovituri aeriene asupra unor zone din apropierea capitalei siriene Damasc și a orașului de coastă Tartus, ucigând trei soldați și rănind alți trei, a anunțat presa oficială de stat siriană.

SHARE

Explozii puternice au fost auzite deasupra orașului de coastă și de-a lungul coastei libaneze, potrivit presei locale.

Radiodifuzorul de stat SANA, citând o sursă militară, a declarat că unele dintre rachete - lansate de deasupra Libanului spre zona rurală a Damascului și de deasupra mării, la Tartus - au fost interceptate.

Armata siriană susține că doboară rachetele care se apropie după aproape fiecare presupus atac israelian, afirmații pe care oficialii militari israelieni și analiștii civili din domeniul apărării le resping în mare parte ca fiind laude goale.

Sursa militară siriană a mai spus că au fost provocate pagube la siturile care au fost lovite, fără a detalia amploarea sau natura țintelor.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată aparent un sit în flăcări în zona Tartus. SANA a confirmat că a izbucnit un incendiu la un sit care a fost vizat. Aceasta nu a precizat gradele și identitățile celor care ar fi fost uciși și răniți.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un organism de supraveghere cu sediul la Londra, a afirmat că lovitura israeliană a vizat o bază de apărare aeriană a armatei siriene în zona Abu Afsa, la sud de Tartus. Observatorul opoziției, care se bazează pe o rețea de informatori din interiorul Siriei și care a fost criticat pentru că are surse de finanțare neclare, a adăugat că luptătorii susținuți de Iran se află de obicei la bază.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria în ultimul deceniu, în principal pentru a împiedica încercările forțelor iraniene de a transfera arme către gruparea teroristă libaneză Hezbollah sau de a stabili un punct de sprijin la granița de nord a Israelului.

Loviturile israeliene au continuat în spațiul aerian sirian, care este controlat în mare parte de Rusia, chiar dacă legăturile cu Moscova s-au deteriorat în ultimele luni.

Israelul s-a aflat în dezacord cu Rusia, în condițiile în care statul evreu sprijină tot mai mult Ucraina împotriva invaziei rusești, încercând în același timp să mențină libertatea de mișcare în cerul Siriei.

Ultima lovitură în Siria atribuită Israelului a avut loc la 12 august, când două persoane au fost rănite după ce tancurile israeliene ar fi bombardat o zonă din apropierea graniței în Înălțimile Golan.

La 2 iulie, Israelul ar fi atacat un sit din orașul al-Hamidiyah, la sud de Tartus, aproape de granița cu Libanul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te