VIDEO HIMARS spulberă un grup de soldați ruși exact în momentul în care erau medaliați de superiori

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.03.2024 - 09:49
HIMARS spulberă un grup de soldați ruși exact în momentu în care erau medaliați de superiori - Foto: X/ @Militarylandnet

HIMARS spulberă un grup de soldați ruși exact în momentu în care erau medaliați de superiori. Forțele ucrainene au lovit din nou devastator un grup de soldați ruși exact în momentu în care comandamentul rus ținea o adunare în onoarea premierii militarilor care au luptat pe front

SHARE

O parte a Brigăzii 155 de elită a Forțelor Armate Ruse din Vladivostok a fost nimicită într-un atac ucrainean cu rachete trase din sistemul HIMARS. Această lovitură asupra unui grup de soldați ruși adunați la un loc este a treia în luna februarie 2024.

HIMARS spulberă un grup de soldați ruși exact în momentu în care erau medaliați de superiori

Lovitura a fost efectuată în jurul orei 19:00, marți pe 27 februarie 2024, asupra unei concentrări de pușcași marini ruși în satul ocupat Olenivka, care se află la sud-vest de Donețk. Așezarea se află la aproximativ 13 kilometri de linia frontului.

"Comandamentul ținea o adunare în onoarea premierii militarilor individuali ai brigăzii care s-au distins în cadrul SMO. Lovitura a fost efectuată cu două rachete HIMARS MLRS... Evenimentul a avut loc în apropierea monumentului soldatului necunoscut al Marelui Război Patriotic. Monumentul a fost distrus", a relatat canalul de Telegram „Dosarul Spionilor”.

Sursa transmite că în urma atacului HIMARS, 19 soldați ruși au fost eliminați, iar alți 12 au fost grav răniți.

Citește și: De ce nu poate fi legată direct de Moscova prima fază a atacului Rusiei asupra statelor NATO

Colonelul Mihail Gudkov, comandantul Brigăzii 155 de pușcași marini separați, se numără printre răniți. Adjunctul său, locotenent-colonelul Roman Kozhukhov a fost ucis. De asemenea, căpitanul  Nail Shakhmanov și maiorul Alexander Abilov se numără, de asemenea, printre morți.

Potrivit canalului de Telegram „Dosarul Spionilor”, care monitorizează situația de pe front, comandamentul pușcașilor marini ruși știa că o dronă de recunoaștere a forțelor ucrainene își desfășura activitatea în zona de adunare. Cu toate acestea, nu a acordat nicio importanță acestei informații.

Informația a fost confirmată de canalul rusesc de telegrame "Kremlin Snuffbox", citând surse din cadrul Statului Major rus.

Citește și: Paranoia în Rusia. Putin se pregătește pentru invazia Chinei. A exersat un scenariu de atac nuclear

"Confirmăm informația despre lovitura cu rachete asupra formațiunii armatei noastre. Pentru a nu-i face pe plac inamicului, spunem doar acele detalii care nu pot fi ascunse... Lovitura a fost efectuată asupra formațiunii (da, din nou, este un fel de coșmar) de militari, care erau adunați pentru premiere", a relatat canalul.

Acesta a precizat că 21 de militari ruși au fost eliminați în urma loviturii, alți 37 au fost răniți, dintre care 9 în stare foarte gravă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te