VIDEO Frontul rușilor în sudul Ucrainei intră în colaps. Urmează debarcarea ucrainenilor în Crimeea

DE Adina Mutăr | Actualizat: 29.08.2023 - 22:12
Frontul rușilor în sudul Ucrainei intră în colaps sub presiunea ucrainenilor - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Pozițiile defensive ale armatei ruse din sudul Ucrainei intră în colaps sub presiunea contraofensivei ucrainene. Trupele Kievului continuă să împingă spre sud în regiunea Zaporojie, desfășurându-și trupele pe lângă Robotine.

SHARE

Frontul rușilor în sudul Ucrainei intră în colaps sub presiunea ucrainenilor. Urmează Crimeea, principa țintă în contraofensiva în curs a Ucrainei.

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a precizat că frontul de sud este principalul efort în contraofensiva în curs a Ucrainei.

Frontul rușilor în sudul Ucrainei intră în colaps sub presiunea ucrainenilor. Urmează Crimeea

„Robotine a fost eliberat, iar trupele noastre se deplasează la sud-est” de acest oraș, a declarat ministrul, adăugând că forțele ucrainene avansează spre Novoprokopivka și Oceretuvati „în ciuda rezistenței acerbe a inamicului. "

Ministerul ucrainean al Apărării a subliniat că marți a fost primul anunț oficial că Robotine a fost eliberat.

Într-un interviu, membrii Brigăzii 47 Separate Mecanizate au vorbit despre provocările luptei în acel oraș puternic minat.

Victoria ucrainenilor reprezintă spargerea primei secțiuni a așa-numitei „linii Surovikin” a sistemului defensiv al Rusiei, plasând forțele la doar 16 kilometri de orașul strategic Tokmak.

Cucerirea sau ocolirea orașului Tokmak va fi un pas major către Melitopol, un obiectiv major în dorința Ucrainei de a ajunge în Crimeea și de a întrerupe podul de uscat pentru a sufoca forțele ruse, potrivit thedrive.com.

Ministerul rus al Apărării a declarat că „a respins șapte atacuri” ale unităților Brigăzii 82 de asalt aerian și Brigăzii 46 Aeromobile din Ucraina „aproape de Robotine și Verbove”, ceea ce este un fel de confirmare a afirmațiilor lui Maliar.

Canalul rusesc Rybar a atras atenția că forțele ucrainene pregătesc o ofensivă masivă în sud.

„O remaniere interesantă a avut loc în SBU: Oleksandr Poklad a devenit noul șef adjunct. Anterior, a ocupat funcția de șef al departamentului de contrainformații al structurii”, scrie Rybar.

Rușii nu-și mai pot menține ambele linii, în est și în sud

„Alexander Poklad s-a aflat în spatele organizării atacului de pe podul din Crimeea, precum și a atacurilor constante asupra acestei facilitati strategice din Golful Kerci.”

Citește și: VIDEO Ucrainenii au inventat o rachetă și au distrus sistemul „de neînvins” al Rusiei, S-400

Promovarea lui Poklad în funcția de șef adjunct al SBU este văzută ca un semnal al concentrării ucrainene pe zona Crimeea. 

De altfel, rușii au trimis întăriri în zona Robotie pentru a opri contraofensiva ucraineană, trimițând Divizia 76 Desant-Asalt din sectorul Kreminna din nord-estul Ucrainei către axa Robotine-Tokmak-Melitopol.

Citește și: VIDEO Atac masiv cu drone ale ucrainenilor în Crimeea. O bază a Flotei Mării Negre, decimată

Acest lucru arată că rușii sunt în mare dificultate în acest sector și au ales să trimită o divizie strategică.

Dacă ucrainenii își mențin ritmul în sud, i-ar putea obliga pe ruși să facă o alegere privind flancul pe care decid să mențină o apărare puternică: în sud sau în est, fiind din ce în ce mai dificil să le susțină pe amândouă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te