VIDEO Franța, antrenament secret pentru a desfășura 3.200 forțe speciale în Ucraina împotriva Rusiei

DE Adina Mutăr | Actualizat: 15.01.2025 - 19:26

Franța, antrenament secret pentru a desfășura 3.200 forțe speciale în Ucraina împotriva Rusiei. Franța a desfășurat în secret exercițiul Perseus pentru a trimite forțe speciale în Ucraina. Poziția acestora ar putea fi la granița cu Belarus, dacă Rusia ar ataca pe acolo.

SHARE

Franța, antrenament secret pentru a desfășura 3.200 forțe speciale în Ucraina împotriva Rusiei.

Încă din toamna trecută, în secret, Parisul a mobilizat tot personalul Comandamentului Forțelor Speciale ale Armatei (Commandement des Actions Spéciales Terre) pentru a practica un scenariu de desfășurare a trupelor în Ucraina, ca parte a unui exercițiu de o săptămână cu numele de cod Perseus.

Comandamentul francez a ales un teren asemănător ca relief cu râul Nipru în partea de nord a regiunii Kiev, teren mai aproape de condițiile unui posibil câmp de luptă. 

Franța, antrenament secret pentru a desfășura 3.200 forțe speciale în Ucraina împotriva Rusiei

În exerciții au fost implicate 3.200 de forțe speciale franceze, echipate în special cu drone, susține publicația franceză Intelligence Online.

Tactica unităților s-a bazat pe experiența manevrelor ucrainene care au reușit să descurajeze invazia rusă din februarie 2022, potrivit Militarnyi.

În exercțiu au fost testate abilitățile și echipamentul a 3.200 de soldați. Echipele care au condus antrenamentul s-au concentrat pe abilitățile tactice în utilizarea dronelor, războiul electronic și recunoașterea, precum și pe compatibilitatea unităților în luptă de mare intensitate. 

Se raportează că în exercițiu a fost implicat personal din Regimentele 1 și 13 Aeropurtate, care fac parte din Forțele de Operații Speciale ale Forțelor Terestre.

Sunt de interes și o serie de unități auxiliare care au oferit suport tehnic și suport informațional.

La exercițiu a participat și Centrul pentru Operațiuni Interagenții, care a colectat și analizat imagini din satelit. 

Activitățile lor au fost însoțite de zboruri constante ale unui număr de avioane de recunoaștere, în special, drone Mavic 3T cu termoviziune.

Informațiile au fost furnizate de Compania 6 Informații Tehnice, care a instalat radio bruiaj și a monitorizat spațiul în căutarea surselor radio ale posturilor de radio rusești, cum ar fi Aqueduct, Arakhis și Azart.

Este de remarcat implicarea specialiștilor de la Compania 712, specializată în operațiuni cibernetice și monitorizate rețelele sociale, în special Telegram, în cadrul exercițiului de colectare a informațiilor privind mișcarea trupelor inamice.

În același timp, articolul a menționat că, în ciuda faptului că a folosit cele mai noi echipamente de înaltă tehnologie, partea franceză nu a folosit în operațiune drone de lovitură FPV, ceea ce ar putea fi un dezavantaj semnificativ.

Citește și: „NATO în format mic”, discuții despre trupe de menținere a păcii în Ucraina. România nu a participat

În ​​ianuarie a acestui an, Regimentul 3 Elicoptere de luptă a început să practice manevre cu utilizarea activă a dronelor de atac pentru a sprijini desfășurarea trupelor.

Defense Express scrie că antrenamentul a fost concentrat pe viteza de transfer, pentru care a trebuit sacrificată posibilitatea utilizării armelor grele. 

Citește și: NATO securizează Polonia și România: Rute de tranzit ale armelor către Ucraina, apărate cu avioane

Încă din martie 2024, Franța a început să pregătească transferul unei brigăzi de 4.000 de soldați și 50 de tancuri Leclerc în România, care ar trebui să aibă loc în primăvara lui 2025, scrie Defense Express.

Pe acest fond, se pare că armata franceză este în prezent înclinată să considere UAV-urile doar ca pe un instrument improvizat pentru situații individuale în care nu este posibilă utilizarea armelor grele obișnuite.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te