Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,94 %
Elena Lasconi 19,16 %
99,91 %
Marcel Ciolacu 19,16 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

VIDEO Dronele ucrainene au făcut prăpăd la baza aeriană rusească din Saki. Un atac istoric

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.09.2023 - 15:30
Imagine de război - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
Imagine de război - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

În noaptea de 21 septembrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei și Marina Militară au lansat un atac cu foc de amploare asupra aerodromului militar Saki din Crimeea ocupată de Rusia încă din 2014.

SHARE

Observatorul politico-militar ucrainean al grupului Rezistența informațională, Alexander Kovalenko a declarat că „în primul rând, aș dori să remarc faptul că există destul de multe obiective situate pe teritoriul Crimeii ocupate temporar. Baza aeriană Saki este una dintre ele.

Dronele ucrainene au făcut prăpăd la baza aeriană rusească din Saki. Un atac istoric

În primul rând, la această bază aeriană a existat o concentrare mare de avioane de luptă rusești Su-24 și Su-30. Rușiiau folosit-o pentru operațiuni în spațiul aerian ucrainean din teritoriile ocupate.

În al doilea rând, acolo a existat și o bază de antrenament pentru operatorii de recunoaștere și de atac furnizată de Iran drone de tip Mohajer-6.

Putem califica această lovitură ca fiind un atac asupra aviației ocupanților ruși și ca fiind un atac asupra bazei de pregătire a operatorilor. Acest lucru este foarte important pentru a-i împiedica să desfășoare activități de recunoaștere și să corecteze atacurile aceluiași Shahed 136. La urma urmei, Mohajer joacă rolul, să spunem, de "ghid" pentru Shaheds.

Prin urmare, este important, dacă nu să distrugem baza cu Shaheds, atunci cel puțin să eliminăm punctul în care se află avioanele nereutilizabile mai grave.

Întrebat care sunt posibilele ținte la baza aeriană Saki, în afară de cele deja menționate, Alexander Kovalenko spune:

„Baza aeriană se afla sub acoperirea sistemului de rachete și tunuri antiaeriene cu rază scurtă de acțiune Pantsir-S1. Este posibil ca și acest sistem special să fi fost avariat. Acest lucru este evidențiat de succesul distrugerii obiectelor în sine. Cred că în curând vom vedea imagini din satelit și, poate, vor apărea chiar fotografii și videoclipuri.

Imagine

Aș dori să subliniez faptul că rezultatul atacului asupra bazei aeriene Saki a fost obținut prin utilizarea complexă a diferitelor tipuri de arme și este posibil ca printre acestea să fi existat și arme care puteau distruge sistemele de apărare aeriană.

De asemenea, întrebat dacă rușii își vor ascunde și aviația după și-au ascuns navele de război, retrăgându-le din Marea Neagră, Kovalenko a declarat:

„Rușii vor fi forțați să facă acest lucru într-un fel sau altul, deoarece nu mai controlează deloc spațiul aerian al Crimeei. Sistemele rusești de apărare aeriană, sistemul S-400 Triumph, de exemplu, a fost avariat. Dacă acestea sunt deja atât de ușor de afectat, atunci care este problema cu eliminarea oricărui alt obiect?

Chiar și un submarin a fost "doborât" cu o rachetă de croazieră. Vedeți, nu a existat niciodată în istoria lumii un caz în care un submarin să fi fost avariat de o rachetă de croazieră lansată de un avion!

Ei vor fi nevoiți să realizeze la un moment dat că Crimeea nu este un loc sigur nu numai pentru navele și flotila lor, ci și pentru aviație.

Aș dori să subliniez că Rusia nu mai controlează spațiul aerian deasupra Crimeei. Ca urmare, există o distrugere sistematică a infrastructurii militare rusești din peninsulă: echipamente, depozite, și așa mai departe și până acum. Numărul de lovituri va crește.

Distrugem treptat totul, iar rușilor le este greu să refacă totul. S-400-urile, aviația și să nu mai vorbim de navele de război.

Flota Mării Negre a devenit deja o flotilă care, foarte curând, nu va fi în siguranță în Marea Azov. Singura cale de ieșire pentru ruși în acest caz este retragerea navelor de război în Marea Caspică prin apele interioare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te