VIDEO Cum trec mexicanii cu scări de 5 $ peste zidul lui Trump care costă 8 milioane $ per km

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.04.2021 - 14:36

Publicația The Texas Monthly  îl citează pe Scott Nicol, activist și rezident în Texas, care spune: „Aceste scări sunt de 5 dolari, dar înving un zid care costă probabil 8 milioane per km în aceste locuri.” El a adăugat: „Spre deosebire de zid, aceste scări sunt funcționale.

SHARE

Oficialii americani de la patrulele de frontieră, care monitorizează zidul construit de-a lungul graniței cu Mexicul, găsesc frecvent scări aruncate de migranții ilegali care intră în sudul Texasului peste anumite porțiuni.

Citește și: Mândruță l-a rugat pe Tzancă Uraganu să facă o manea de vaccinare. Tzancă a mai convocat un manelist

Promisiunea lui Trump de a construi zidul a fost un angajament central în campania sa din 2016. Au fost numeroase rapoarte după aceea că migranții îl vor urca și coborî pe partea cealaltă folosind scări. Un video viral din 2019 arăta o persoană care făcea acest lucru .

Citește și: Un interlop amenință cu pistolul de față cu soția și fetița lui: Ultimul glonț mi-l trag eu în cap

Scările făcute adesea din deșeuri de lemn se găsesc peste tot de-a lungul zidului între orașele texane Granjero și Hidalgo, în timp ce cele din frânghie sunt de obicei folosite mai departe în susul lui Rio Grande.

Citește și: Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic

Agenții de la Border Patrol trec cu vehiculele peste scări ca să le distrugă, adunându-le apoi în grămezi care sunt transportate la gropile de gunoi.

Citește și: Mandatul românesc de arestare a Rechinului e degeaba. A fost suspendat de un judecător mexican

Porțiunea dintre Hidalgo și Granjero a fost construită parțial sub Trump și parțial în timpul administrației Obama, costul secțiunii din vremea lui Trump ajungând la 27 de milioane de dolari pentru o milă (17 mil./km).

Promisiunea lui Trump de a construi un zid de 1.600 km de-a lungul graniței SUA – Mexic n-a fost finalizată. S-au construit 130 de noi kilometri în timpul președinției sale, când s-au consolidat și supraînălțat 650 de km de garduri și bariere instalate în timpul președințiilor anterioare.

Trump se angajase că Mexicul va finanța lucrările, dar cheltuielile estimate la 15 miliarde de dolari au venit în schimb din taxe federale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.