VIDEO Cum arată noile tancuri Lynx KF41 și blindate Buffalo pe care le-a luat Ungaria de la nemți

DE Daniel Toșa | 19.10.2022 - 11:42

La 15 octombrie 2022, Rheinmetall a predat primul din totalul de 209 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx către Forțele de Apărare Maghiare (HDF), la numai 2 ani de la plasarea comenziilor, anunță ministrului ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky.

SHARE

Predarea a avut loc în timpul unei ceremonii de depunere a jurământului de către noii voluntari ai serviciului militar al Forțelor de Apărare Maghiare la cazarma Petöfi Sándor din Budapesta. La ceremonie a participat și prim-ministrul Viktor Orbán. Lynx va deveni coloana vertebrală a forțelor de infanterie mecanizată ale Ungariei.

"Suntem foarte mândri să putem livra astăzi primul vehicul de luptă de infanterie Lynx partenerului nostru Ungaria", a declarat Armin Papperger. "Aceasta este o etapă importantă.

Lynx este cel mai versatil vehicul de luptă din clasa sa. Luând această decizie de achiziție orientată spre viitor, înalții oficiali politici și militari ungari au dat dovadă de spirit de conducere pentru a muta Ungaria în fruntea tehnologiei armatei europene și pentru a sublinia angajamentul guvernului ungar ca partener de încredere al aliaților săi din NATO, o politică pe care o urmărește cu energie sistematică."

Citește și: Dîncu, împrumut electoral de 800.000 lei pentru nouă candidați PSD. Unii nu aveau nevoie de bani

Pachetul holistic de livrare include muniție și logistică, precum și nouă vehicule blindate moderne de recuperare Buffalo, nouă poduri lansate de vehicule blindate (AVLB) și 16 camioane.

Ungaria, prima țară din NATO care primește tancuri Lynx KF41

Ungaria este prima națiune membră a NATO și a UE care primește sistemul de luptă modular cu greutate medie Lynx, dezvoltat recent de Rheinmetall. Acest contract important reprezintă o descoperire majoră pe piața globală de apărare pentru noul vehicul de luptă inovator al grupului tehnologic din Düsseldorf.

Citește și: DOCUMENT Zeci de mii de elevi de liceu pot primi, lunar, bani de la guvern. Care sunt condițiile

Lynx KF41 pentru HDF este livrat în șapte variante, inclusiv vehicule de luptă de infanterie standard (IFV), post de comandă, recunoaștere, observator de foc comun, purtător de mortiere, vehicule de ambulanță de teren și vehicule de pregătire a șoferilor.

Lynx IFV este echipat cu o turelă Lance de 30 mm cu echipaj uman, precum și cu sistemul integrat de protecție activă StrikeShield, ambele dezvoltate tot de Rheinmetall, potrivit Rheinmetall.

Conceptul Lynx în detalii

Conceptul Lynx cuprinde o familie completă de vehicule, formată dintr-un modul de șasiu și kituri de misiune flexibile în numeroase variante. Acest lucru înseamnă că vehiculul de bază poate fi configurat ca vehicul de luptă pentru infanterie, sistem de apărare aeriană, vehicul de comandă sau ambulanță de teren.

Mai mult, trecerea de la o configurație la alta poate fi realizată în câteva ore. Datorită uniformității vehiculului de bază, sistemul va duce la costuri substanțial mai mici ale ciclului de viață, permițând în același timp utilizatorilor militari să se adapteze la cerințele tactice în schimbare și/sau să valorifice noi capacități.

Supraviețuirea, mobilitatea și letalitatea remarcabile caracterizează Lynx-ul, precum și potențialul excelent de creștere, inclusiv în ceea ce privește greutatea sa totală.

Turela Lance operează sisteme de senzori îmbunătățite pentru a exploata pe deplin capacitățile muniției integrate de 30 mm care trage cu muniție programabilă cu energie cinetică cu fuziune în timp (KETF) de generație următoare și ale sistemului modern de rachete antitanc Spike 2 LR. Aceasta oferă o capacitate de angajare cuprinzătoare pentru amenințări simetrice și asimetrice.

Lynx și Lance sunt complet digitalizate, construite pe arhitectura generică a vehiculelor NATO (NGVA), permițând integrarea echipajului, a dezmembrămintelor și a vehiculului în rețeaua mai largă a câmpului de luptă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te