VIDEO Crimeea, atacată de drone necunoscute, unele marcate cu stele roșii

DE Elena Andrei | 23.09.2022 - 18:57

O dronă navală de tip necunoscut a fost descoperită în apropierea bazei navale rusești din Sevastopol, Crimeea, în timp ce altele, marcate cu stele roții, s-au prăbușit în două orașe.

SHARE

Detectarea dronei a coincis cu o explozie puternică în Marea Neagră, care a fost filmată de martorii oculari de pe plajă.

Reprezentantul autorităților de ocupație din Crimeea, Mihail Razvojaev, a declarat că vehiculul a fost remorcat și distrus în larg.

Vehiculul de suprafață fără echipaj uman poate fi controlat atât manual, cu ajutorul camerelor de televiziune de la bord, cât și de la distanță, prin intermediul unui canal prin satelit.

Drona este dotată cu un tip de antenă o conectată la un sistem de comunicare/schimb de date ca cel folosit de sistemul prin satelit Starlink al companiei SpaceX.

Drona este alimentată de un singur motor montat în interior, care acționează un tun de apă controlat, pentru viteză.

O astfel de ambarcațiune de mărimea unui caiac mic are o vizibilitate radar foarte mică.

În partea de sus există mai mulți senzori. Cei principali sunt pentru un dispozitiv de vizibilitate frontală cu infraroșu și o cameră montată pe catarg.

Acesta este probabil senzorul principal pentru direcție și recunoaștere. În spatele camerei se află o antenă plată, probabil pentru navigație și comunicare.

Forma sa curbată, cu armătură exterioară, sugerează prezența unui exploziv.

Potrivit specialiștilor, este vorba de o dronă navală de tip „kamikaze" cu focos detonant, care ar fi putut face pagube navelor rusești din Sevastopol.

Citește și

VIDEO Cum arată submarinele NATO care pot distruge Rusia în 30 de secunde

VIDEO SIMULARE 90 milioane de morți și răniți în prima zi a unui război nuclear între SUA și Rusia

O altă dronă necunoscută s-a prăbușit în orașul Djankoi, Crimeea, la intrarea în magazinul alimentar „Gastroland”. Zona a fost închisă de poliție.

Fotografii cu epava aeronavei au fost publicate pe rețelele de socializare. O altă dronă similară a căzut pe un câmp din districtul Nijnioirski, în partea de nord-est a Crimeii.

Pe aripile și pe coada ambelor UAV-uri sunt pictate stele roșii. Autoritățile rusești de ocupație din peninsulă susțin că ar fi aparținut armatei ucrainene.

Luna trecută, la 20 august, o dronă kamikaze a atacat cartierul general al Flotei ruse din Sevastopol. 

Imaginile publicate au surprins o dronă kamikaze deasupra golfului apropiindu-se de clădire, în timp ce rușii încearcă să o doboare cu arme de calibru mic.

În ciuda acțiunilor acestora, drona a coborât peste sediul central al Flotei Mării Negre a Federației Ruse și a lovit acoperișul clădirii.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.