VIDEO Cum arată submarinele NATO care pot distruge Rusia în 30 de secunde

DE Adina Mutăr | Actualizat: 29.07.2022 - 19:27
Cum arată submarinele NATO care pot distruge Rusia în 30 de secunde/foto: profimedia

Războiul din Ucraina a luat o nouă turnură când submarinele rusești s-au implicat în conflict, ceea ce poate atrage implicarea submarinelor NATO. Acestea pot distruge Rusia în 30 de secunde.

SHARE

Rusia a anunțat că a tras două rachete de croazieră Kalibr asupra unor ținte ucrainene de pe un submarin din Marea Neagră și a reiterat un avertisment că va încerca să lovească transporturile de arme NATO către Ucraina.

„Statele Unite și aliații lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina", a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei conferințe a oficialilor din minister.

„Considerăm că orice transport al Alianței Nord-Atlantice ce ajunge pe teritoriul țării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene este o țintă care trebuie distrusă”, a afirmat acesta.

Citește și

VIDEO Rusia îl incită pe Orban să-și „recupereze” teritoriile locuite de maghiari

VIDEO Un preot rus l-a atacat cu crucea pe un preot ucrainean: „Te bat prin putere divină”

Implicarea submarinelor rusești în conflict poate duce războiul la un nivel superior, riscant, chiar poate declanșa al treilea război mondial, consideră specialiștii militari.

Cum Ucraina nu are submarine să facă față unei astfel de amenințări, NATO poate decide să se alăture mai direct conflictului, pentru că scopul declarat al țărilor membre ale Alianței este ca „Rusia să nu câștige în Ucraina, cu toate riscurile”.

NATO posedă un număr mare de submarine extrem de letale. Submarinele cu propulsie nucleară a trei puteri occidentale - SUA, Marea Britanie și Franța - au acostat deja, fără tam-tam, la baza navală scoțiană HMNB Clyde, pe fondul tensiunilor sporite dintre NATO și Rusia din cauza Ucrainei.

Clasa Virginia

Până în prezent au fost puse în funcțiune 19 submarine de atac din Clasa Virginia, care vor rămâne în serviciu cel puțin până în 2060. 

Clasa Rubis

Marina franceză operează șase submarine de atac din clasa Rubis Amethyste de la baza navală din Toulon. Submarinele, construite la șantierul naval Cherbourg.

HM Naval Base Clyde

Baza navală HM Naval Base Clyde este principala prezență a Marinei Regale în Scoția. Aceasta găzduiește nucleul Serviciului de submarine, inclusiv de disuasiunea nucleară și noua generație de submarine vânătoare-ucigașe.

Baza găzduiește submarine nucleare Trident purtătoare de rachete nucleare din clasa Vanguard, pe lângă submarinele de atac din clasa Astute și o serie de nave de suprafață convenționale mai mici.

Depozitul de armament al Marinei Regale de la Coulport, situat la 13 kilometri de Faslane, este responsabil pentru depozitarea, prelucrarea, întreținerea și lansarea sistemului britanic de rachete de descurajare Trident și pentru muniția tuturor armelor îmbarcate pe submarine.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te