VIDEO SIMULARE 90 milioane de morți și răniți în prima zi a unui război nuclear între SUA și Rusia

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.03.2022 - 09:11
VIDEO SIMULARE 90 milioane de morți și răniți în prima zi a unui război nuclear între SUA și Rusia / Modern Diplomacy

Un război nuclear între Statele Unite și Rusia ar duce la moartea a 2,6 milioane de oameni în doar 3 ore și ar face 90 de milioane de morți și răniți într-o singură zi.

SHARE

Diferiți experți spun că este puțin probabil să se întâmple un conflict nuclear de o asemenea amploare, dar acest tip de studiu ne permite să înțelegem „consecințele catastrofale ale actualelor planuri de război ale SUA și Rusiei”, se arată într-un articol publicat de Business Insider.

Citește și: Căutând țapi ispășitori pentru eșecul din Ucraina, Putin a încăierat armata cu serviciile secrete

Războiul dintre Rusia și Ucraina a dezlănțuit o amenințare nucleară în întreaga lume. Deși este puțin probabil să se întâmple, escaladarea războiului din ultimele zile a pus în lumină principalele amenințări mondiale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a pus „în alertă” forțele de descurajare nucleară, lucru care nu s-a mai întâmplat de la Războiul Rece. Această decizie înseamnă că, în cazul unui atac, Rusia și-ar putea folosi toată puterea, inclusiv energia nucleară, pentru a se apăra. Moscova găzduiește în prezent aproape jumătate din arsenalul atomic mondial, de aproape 6.000 de focoase nucleare.

Ce este mai exact „Planul A”

Potrivit unei simulări efectuate de cercetătorii de la Universitatea Princeton în 2019, un posibil război nuclear între Statele Unite și Rusia ar duce la moartea a 2,6 milioane de oameni în doar 3 ore și ar consemna până la 90 de milioane de morți și răniți într-o zi.

Citește și: Zelenski anunță în ce condiții va începe al Treilea Război mondial. „Sunt gata de negocieri”

Investigația, numită Planul A, a fost efectuată de Alex Glaser. Această simulare analizează diferite poziții, ținte și estimări ale victimelor. 

Cercetătorii încearcă să evidențieze „consecințele catastrofale ale actualelor planuri de război ale SUA și Rusiei”, 

Cum s-ar derula conflictul?

Simularea începe în contextul unui conflict convențional. 

În speranța de a opri avansul SUA și NATO, Rusia trage un foc nuclear de avertizare de la o bază din apropierea orașului Kaliningrad. NATO ripostează cu un singur atac aerian tactic.

Luptele escaladează la un război nuclear tactic în Europa. 

Rusia trimite 300 de focoase nucleare prin avioane și rachete cu rază scurtă de acțiune pentru a lovi bazele NATO și trupele. NATO răspunde cu aproximativ 180 de focoase nucleare prin intermediul aeronavelor.

Rezultat: 2,6 milioane de oameni uciși și/sau răniți în doar 3 ore.

Odată cu Europa distrusă, NATO lansează un atac nuclear strategic cu 600 de focoase din rachete și submarine terestre americane care vizează forțele nucleare rusești. 

Rusia și NATO vizează fiecare 30 de orașe și centre economice cele mai populate ale celeilalte, folosind între 5 și 10 focoase pe fiecare oraș, în funcție de dimensiunea populației.

Rezultat: 85 de milioane de oameni morți și/sau răniți în alte 45 de minute. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te