VIDEO Coloane de trupe rusești părăsesc Donbas-ul și se întorc în Rusia. De cine se teme acum Putin?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.05.2023 - 15:04
Rusia își retrage o parte din trupele din Donbas - Foto: Twitter/ @monmarancy

După un raid rapid al voluntarilor ruși în apropiere de Belgorod, Kremlinul a decis să retragă o parte din forțele sale desfășurate în Donbas. Mișcarea Rusiei vine după anunțul "apocaliptic" a lui Prigojin care avertiza conducerea rusă că o revoluție e tot mai aproape în Rusia.

SHARE

Comandamentul rus a decis să transfere o parte din trupele rusești din Donbas pe teritoriul Federației Ruse. Acestea vor întări granițele regiunilor Belgorod, Briansk și Kursk, a căror vulnerabilitate a fost clar demonstrată de raidul voluntarilor ruși din Legiunea "Rusia Liberă" și din Corpul Voluntarilor Ruși de acum câteva zile.

Rusia își retrage o parte din trupele din Donbas

În legătură cu decizia Kremlinului, din seara zilei de 24 mai și pe tot parcursul nopții, coloane uriașe de echipament militar s-au deplasat prin mai multe zone din regiunea Lugansk, ocupată temporar. Acest lucru este raportat de canalul Telegram din Crimeea Wind.

Potrivit canalului, din seara zilei de 24 mai și până în dimineața zilei de 25 mai, coloane uriașe de echipament militar rusesc s-au întins prin Starobelsk, Lugansk, Krasnodon. A început transferul unei părți a trupelor din partea ocupată a regiunii Donețk în direcția teritoriului Federației Ruse.

Citește și: Rusia escaladează retorica nucleară. Moscova desfășoară rachetele nucleare tactice în Belarus

"Putin a decis să consolideze apărarea regiunilor Belgorod, Briansk și Kursk după o operațiune de recunoaștere și sabotaj reușită în regiunea Belgorod. Acest lucru înseamnă slăbirea apărării pe linia frontului în regiunile Lugansk și Donețk. Trupele sunt retrase din regiunile Svatove, Kreminna, Severodonetzk, Lîsîchansk", scrie canalul.

Transferul de trupe este confirmat de conversațiile invadatorilor ruși interceptate de către cercetași, precum și de datele de recunoaștere aeriană.

"Împreună cu retragerea forțelor PMC Wagner din zona Bahmut, se pare că este planificat un alt gest de bunăvoință sau o ofensivă negativă până la linia de apărare de-a lungul Severski Donets, care se afla în momentul invaziei din 24 februarie 2022", sugerează autorii canalului.

Citește și: Mercenarii Wagner au început să se retragă din Bahmut, spune Prigojin. Ucraina neagă predarea

Pe 22 mai, luptătorii Corpului Voluntarilor Ruși au anunțat o altă străpungere a frontierei rusești. În regiunea Belgorod, a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste; acesta a fost însă deja anulat.

Anterior, Legiunea "Libertatea Rusiei" a anunțat că, împreună cu Corpul Voluntarilor Ruși, a "eliberat complet" satul Kozinka din regiunea Belgorod a Federației Ruse și, de asemenea, a intrat în satul Grayvoron și a început să îl ia cu asalt.

La 23 mai, voluntarii ruși au intrat în satul Bogun-Gorodok din districtul Borisov din regiunea Belgorod.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te