VIDEO Cine este generalul Syrskiy, eroul Ucrainei care a eliberat 2.000 km de sub ocupație rusă

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.09.2022 - 11:22
Generalul Oleksandr Syrskyi (foto stanga - FOTO. FB)

Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă seara, într-un mesaj video pe Facebook, despre ofensiva armatei ucrainene, că în acest moment, aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean au fost eliberaţi în cadrul acţiunilor active de la începutul lunii septembrie.

SHARE

Imaginea de mai sus îi înfățișează de șeful forțelor armate terestre Oleksandr Syrskiy (stânga) și pe generalul Varleriy Zaluzhniy (dreapta).

Președintele Petro Poroshenko a fost cel care l-a numit pe Oleksandr Syrskiy (foto jos) la conducerea Forțelor comune ale Ucrainei în anul 2019. Generalul este cel care a condus contarofensiva Ucrainei care a respins armata rusă din jurul capitalei Kiev în primăvară. 
 
Din 2013, a fost prim-adjunct al șefului Centrului de comandă al Forțelor Armate ale Ucrainei și a fost implicat în procesele de cooperare de atunci cu NATO. În noiembrie 2013, Syrskyi, în numele Ministerului Apărării, a discutat despre schimbările aduse armatei ucrainene în conformitate cu standardele NATO la sediul NATO.
 
 
Odată cu începutul războiului în estul Ucrainei, a fost numit șef de stat major al operațiunilor antiteroriste. Din septembrie, conduce contraofesniva din Harkov.
 
„Arhitectul recentelor victorii ale armatei ucrainene este comandantul Forțelor Terestre, general-colonelul Oleksandr Sirski. La început, Sirski a reușit să oprească ofensiva inamicului la Harkov, Izium, Bahmut, Avdiivka și în alte direcții operaționale“, a scris expertul politic Oleksi Holobuțki pe pagina sa de Facebook.
 
 
 
”Mişcarea soldaţilor noştri în diferite direcţii ale frontului continuă. În acest moment, aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru au fost eliberaţi în cadrul acţiunilor active de la începutul lunii septembrie. Armata rusă în aceste zile demonstrează tot ce poate, îşi arată spatele. Şi, la urma urmei, nu este o alegere rea pentru ei să fugă. În Ucraina nu este loc pentru ocupanţi şi nici nu va fi”, a descris situația Zelenski. 
 

O diversiune excelentă

 
Mult mediatizata ofensivă din sudul Ucrainei a fost o campanie de dezinformare pentru a distrage atenţia Rusiei de la cea reală, pregătită în regiunea Harkov, au declarat reprezentanţi ai forţelor speciale ale Ucrainei, citaţi de The Guardian.
 
Forţele ucrainene continuă să facă progrese rapide şi neaşteptate în nord-estul ţării, recâştigând peste o treime din regiunea ocupată Harkov în trei zile. O mare parte din câştigurile teritoriale ale Ucrainei au fost confirmate sâmbătă de Ministerul rus al Apărării.
„A fost o mare operaţiune specială de dezinformare”, a spus Taras Berezovets, un fost consilier pentru securitate naţională devenit ofiţer de presă pentru brigada Bohun a forţelor speciale ucrainene. „Rusia s-a gândit că va fi în sud şi şi-a mutat echipamentul. Apoi, în loc de sud, ofensiva a avut loc acolo unde se aşteptau mai puţin, iar acest lucru i-a făcut să intre în panică şi să fugă”, susţine el, scrie news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te