Ura rușilor pentru ucraineni depășește orice limită: „împuțiți și murdari.Ați ieșit din poporul rus”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.04.2022 - 09:20
Ura rușilor pentru ucraineni depășește orice limită: împuțiți și murdari. Ați ieșit din poporul rus/FOTO: Twitter/Sergej Sumlenny

Eugenia Karlsson, o rusoaică în vârstă, a fost concediată de la locul de muncă după ce a fost surprinsă abuzând rasial o ucraineancă în Suedia. Ambasada Ucrainei în Suedia nu numai că a condamnat incidentul, dar a și sesizat organele de drept suedeze.

SHARE

Conflictul actual dintre Rusia și Ucraina a intrat în a doua lună, în condițiile în care președintele rus Vladimir Putin refuză să impună încetarea focului.

Videoclipul care a fost filmat și încărcat de victima, Helga Kayda, pe pagina sa de Facebook a provocat multă furie pe rețelele de socializare. conform subtitrărilor în limba engleză adăugate la videoclip, se vede cum femeia în vârstă din Rusia o abuzează pe Kayda. Îmbrăcată într-o haină lungă maro, victima este auzită întrebând-o pe Karlsson: "De ce vrei să mă lovești cu pumnul în față?", la care femeia răspunde: "De ce trebuie să plec?".

Apoi, camera se îndreaptă spre simbolurile ucrainene, ceea ce pare a fi un steag rupt, întins pe șosea. "De ce aruncați cu simboluri ucrainene?", a întrebat victima.

Citește și: Putin și Zelenski se întâlnesc în următoarele zile la presiunea lui Erdogan. Ce șanse de pace sunt

"Simboluri ucrainene? Vrei să spui simboluri fasciste?", spune femeia rusă înainte de a-și începe tirada rasială. "Fasciști împuțiți și murdari care ați ieșit din poporul rus", spune ea înainte de a se opune înregistrării.

Citește și: Forțele rusești de pe Insula Șerpilor, atacate de armata ucraineană în cursul nopții de marți

"Știi, aș înțelege dacă ai fi... Dar tu ești urâtă ca o maimuță. Ești atât de urâtă. Știi că sunt o femeie matură. Vei fi mizerabilă, săracă și murdară toată viața ta. Voi purtați adidașii ăștia ieftini, pantalonii ăștia de 150 de Kr. Da, eu, pe de altă parte, am o haină de 23.000 de coroane, o eșarfă și o geantă de mână. Iar tu ești o fraieră", a spus femeia.

Eugenia Karlsson

"Nici nu-ți poți imagina ce-ți voi face. Am o asemenea putere. Tu, o ciudată cu o căciulă roz murdară, vei putrezi", adaugă ea înainte de a provoca victima să vorbească cu ea în ucraineană.

Trăiești din ajutoare sociale aici sau ești prostituată. De obicei, lucrați ca spălători de podele care vin să spele podelele în casa mea de vară. Femeile ucrainene sunt fie prostituate, fie măturătoare de podele. Mă auziți?", a spus rusoaica.

Rusoaică rasistă a fost concediată de la locul de muncă

Redacția Ucraina a relatat că Karlsson , care a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat din Leningrad, s-a mutat în Suedia în anii 1990 și a studiat la Universitatea Linköping pentru un masterat în pedagogie. Înainte de a lucra la Lernia, Karlsson a lucrat ca profesor de liceu în pedagogie și pedagogie la gimnaziul Ã...va din Taby, Stockholm, a relatat publicația.

În urma unor reacții severe pe rețelele de socializare după ce videoclipul a devenit viral, Lernia a emis o declarație prin care a anunțat concedierea lui Karlsson. "Ne-a atras atenția că în social media se răspândește un videoclip în care o persoană angajată de Lernia atacă verbal o altă persoană.

Dorim să precizăm că persoana care și-a exprimat opinia este în prezent în afara serviciului și nu se va întoarce. Ne disociem cu tărie de opiniile ofensatoare pe care persoana respectivă le exprimă".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te