Un român și-a ucis colegul de cameră, un rus, după ce s-a inspirat din jocul video Hitman: Agent 47

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.03.2023 - 12:09
Un român și-a ucis colegul de cameră, un rus, după ce s-a inspirat din jocul video Hitman: Agent 47 - Foto: Profimedia Images

Un român și-a ucis colegul de cameră, un rus, după ce s-a inspirat din jocul video Hitman: Agent 47. Când a fost arestat bărbatul purta un costum asemănător asasinului profesionist, protagonistul principal al jocului video.

SHARE

Un român și-a ucis colegul de cameră, un rus, după ce s-a inspirat din jocul video Hitman: Agent 47. Eugen Coman, în vârstă de 34 de ani, este acuzat de uciderea lui Leonid Laboshin, în vârstă de 31 de ani, în bucătăria casei lor din Botley, Oxfordshire, Marea Britanie în octombrie anul trecut.

Procurorii britanici spun că românul a fost mânat în fapta sa fie de fascinația sa pentru personajul fictiv, cunoscut sub numele de "Hitman: Agent 47", fie de o formă de "gelozia", după ce victima a plecat într-o excursie cu o colegă de casă de care se simțea atras.

Un român și-a ucis colegul de cameră, un rus, după ce s-a inspirat din jocul video Hitman: Agent 47

Românul s-a înfuriat când i-a văzut pe Leonid și pe Maria Fando (colegă de clasă n.red) glumind pe seama documentelor de imigrare și a început să-l înjunghie pe bărbatul de 31 de ani, provocându-i 27 de răni.

Maria a fugit la casa unui vecin și a fost chemată poliția, care a găsit cadavrul lui Leonid înfășurat într-un cearșaf în grădină.

Citește și: UE vrea să cumpere la comun muniție în valoare de 1 miliard € pentru Ucraina. Banii, din contribuții

Coman a fost urmărit până la casa fratelui său din Witney, unde a fost găsit îmbrăcat într-un costum negru și cravată, cu capul ras în cap.

Procurorii au descris ținuta ca fiind "destul de neobișnuită pentru crimă" și au spus că i-a cerut fratelui său să se radă în ziua dinaintea uciderii lui Leonid.

Citește și: EXCLUSIV Apele Române au măsurat debitele pe Chilia și Bîstroe: „Nu sunt modificări semnificative”

Cercetările criminalistice ale dispozitivelor sale au descoperit o serie de căutări pe internet legate de protagonistul din Hitman, care este chel și execută crime la comandă într-un costum elegant.

Românul a recunoscut că și-a ucis prietenul și apoi a negat crima

Coman recunoaște că l-a ucis pe Leonid, un cetățean rus, dar susține că nu era în deplinătatea facultăților mintale la momentul respectiv. El a pledat vinovat de omor prin imprudență pe motiv de responsabilitate diminuată, dar neagă crima.

În deschiderea procesului de la Oxford Crown Court pe 1 martie, procurorul Charles Ward-Jackson a declarat că sănătatea mintală a acuzatului este "problema critică în acest caz".

Judecătorii au fost informați că la perchezițiile din casă au găsit, de asemenea, un cuțit cu urme de sânge diluat și ADN-ul lui Leonid, precum și fragmente arse din documentele sale de imigrare, potrivit Daily Mail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te