Un mare supermarket limitează cumpărăturile la roșii, castraveți și ardei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.02.2023 - 13:12
Un mare supermarket limitează cumpărăturile la roșii, castraveți și ardei. Câte 3 bucăți de client - FOTO: Profimedia Images

Un mare supermarket limitează cumpărăturile. Un mare hipermarket impune restricții de cumpărare la anumite fructe și legume pentru a evita situația de a rămâne cu rafturile goale în condițiile în care tot mai mulți comercianți se confruntă cu probleme de aprozionare.

SHARE

Supermaketul Lidl din Marea Britanie a devenit cel mai recent supermarket care a introdus limite la vânzarea anumitor fructe și legume. Compania germană a impus limite de trei bucăți per client la vânzările de ardei, roșii și castraveți, din cauza "unei creșteri recente a cererii".

Un mare hipermarket limitează cumpărăturile la roșii, castraveții și ardeii. Câte 3 bucăți de client

Ministrul britanic al alimentației, Mark Spencer, i-a convocat pe șefii supermarketurilor pentru a explica "ce fac pentru a aproviziona din nou rafturile", în contextul penuriei de fructe și legume proaspete.

Întâlnirea are loc în condițiile în care consumatorii continuă să se confrunte, în cel mai bun caz, cu restricții de cumpărare pentru anumite produse proaspete, cum ar fi roșiile, castraveții și ardeii, sau chiar cu rafturi goale, deoarece comercianții cu amănuntul se confruntă cu probleme de aprovizionare.

Citește și: A fost redeschisă ancheta asupra prezidențialelor 2009. Generali acuzați că l-au ajutat pe Băsescu

Miercuri, Tesco a urmat Aldi, Asda și Morrisons în introducerea unor limite de clienți pentru anumite produse proaspete, deoarece penuria a lăsat rafturile supermarketurilor goale.

Spencer a declarat: "Situația actuală - cauzată de vremea nefavorabilă recentă din Africa de Nord - arată cât de dependenți putem fi de anumite rute comerciale pentru anumite tipuri de alimente.

"Știu că familiile se așteaptă ca produsele proaspete de care au nevoie să fie pe rafturi atunci când merg la cumpărăturile săptămânale. De aceea, îi chem pe șefii supermarketurilor pentru a afla ce fac pentru a aproviziona din nou rafturile și pentru a sublinia cum putem evita repetarea acestei situații.

Citește și: Stocurile de rezerviști ale Rusiei pentru prima linie, limitate. Urmează tinerii neexeperimentați

"În timp ce ne facem cumpărăturile, ar trebui să mulțumim cu toții zecilor de mii de fermieri și producători de alimente din Regatul Unit pentru că ne hrănesc pe tot parcursul anului și, în special, pentru că și-au demonstrat curajul de a menține națiunea în viață în timpul pandemiei."

Tesco și Aldi limitează clienții la trei unități de roșii, ardei și castraveți ca măsură de precauție, în timp ce Asda limitează, de asemenea, clienții la salată, pungi de salată, broccoli, conopidă și zmeură.

Morrisons a stabilit o limită de două bucăți per client pentru roșii, castraveți, salată și ardei.

Care este motivul ?

Retailerii cred că problemele provin din recoltele slabe de pe continent și din nordul Africii și că aprovizionarea se va îmbunătăți în următoarele zile sau săptămâni.

Uniunea Națională a Fermierilor (NFU) a declarat că penuria unor fructe și legume din supermarketurile britanice ar putea fi "vârful icebergului".

Vicepreședintele sindicatului, Tom Bradshaw, a declarat că dependența de importuri a făcut ca Marea Britanie să fie vulnerabilă la "evenimente meteorologice șocante".

El a adăugat că facturile la energie în creștere, exacerbate de războiul din Ucraina, au descurajat, de asemenea, unii cultivatori de legume din Marea Britanie.

El a spus că Marea Britanie a "atins un punct de cotitură" și trebuie să "preia controlul asupra alimentelor pe care le producem", pe fondul "volatilității din întreaga lume" cauzate de războiul din Europa și de schimbările climatice, potrivit BBC.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te