Contraofensiva ucraineană îi sperie pe ruși: „Pierdem războiul. Ofițerii noștri ne mint de pe front”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.09.2023 - 09:20
Imagine de război - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Un general rus în rezervă a admis că trupele Ucrainei reușesc să avanseze pe terenul de luptă, avertizând că informațiile eronate furnizate de vârfurile armatei împiedică obținerea victoriei de către Moscova.

SHARE

Andrei Guruliov, fost comandant adjunct al Districtului Militar de Sud și actual parlamentar rus, de declarat că Rusia este pe cale să piardă războiul, evaluând starea contraofensivei Ucrainei la peste trei luni de la declanșare.

Contraofensiva ucraineană îi sperie pe ruși: „Pierdem războiul din cauza raportărilor false”

Guruliov a afirmat că trupele ucrainene au adoptat o nouă tactică, au resurse abundente și încearcă să anihileze totul în cale.

"Ei nu mai înaintează cu forțe mari; evident, li s-a interzis să piardă echipamente grele în mod masiv", a declarat el, adăugând că ucrainenii "recurg la tactici de asediu" și "folosesc masiv proiectile, cauzând daune punctelor forte ale trupelor ruse".

"Situația obligă trupele noastre să se retragă mai adânc", a adăugat Guruliov.

Citește și: VIDEO Flota Mării Negre a Rusiei, sub foc automat. Două nave scufundate, una lângă coasta românească

Comentariile generalului în rezervă oferă o perspectivă clară asupra luptei armatei ucrainene pentru a depăși apărarea fermă a Rusiei, în special linia defensivă complexă Surovikin, situată la sud de Orijiv, un oraș în regiunea sudică Zaporojie.

Forțele ucrainene au spart apărarea Rusiei

La sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, forțele ucrainene au reușit să creeze breșe semnificative în această zonă, cu scopul de a avansa până la Marea Azov, împărțind teritoriul controlat de ruși în două.

Citește și: „Factura” lui Putin pentru războiul din Ucraina: 167 mld. $, plus echipamente de 34 mld. $ distruse

De asemenea, se adaugă credibilitate rapoartelor că Ucraina a învățat să curețe terenurile dense de minele rusești, care au reprezentat un obstacol major la începutul contraofensivei, și "are o mare cantitate de drone" pe care le folosește eficient atât în confruntarea cu dronele din prima linie, cât și în profunzimea teritoriului rus.

Armele occidentale fac praf elicopterele Rusiei

Guruliov sugerează că Ucraina reușește să descurajeze elicopterele de atac care i-au împiedicat avansul inițial. Ei "au creat condiții care fac imposibilă utilizarea rachetelor antitanc de către elicopterele noastre", a scris el. Au folosit rachete sol-aer, precum Stingers, fabricate în SUA, pentru a ataca elicopterele de atac rusești, a afirmat generalul rus.

Guruliov, membru al partidului Rusia Unită al președintelui rus Vladimir Putin, a dezvăluit anterior un raport al unui general rus care spunea că trupele sale pierdeau teren în luptele de artilerie, avertisment care s-a dovedit a fi adevărat.

În mesajul său de pe Telegram, Guruliov a avertizat cu privire la starea de război. Deși a asigurat că trupele ruse sunt mai puternice și vor rezista, se vor adapta și vor obține victoria, el a adăugat: "Victoria este departe de noi și asta este doar una dintre gravele probleme ale noastre. Minciunile gradaților de pe front fac să pierdem”.

"Rapoartele false, din păcate, duc la decizii proaste la multe niveluri", a adăugat Guruliov, sugerând că progresele Ucrainei ar putea să nu fie raportate corespunzător, împiedicând un răspuns adecvat. Aceasta este o problemă care a afectat comandamentul Rusiei de la începutul războiului din Ucraina.

Guruliov a distribuit un mesaj audio de la un înalt general rus care spunea că a fost demis din funcție după ce a contestat deciziile Ministerului Apărării și și-a exprimat preocuparea cu privire la lipsa măsurilor de contrabaterie și pierderile semnificative din rândurile trupelor ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te