Într-un sondaj la care au răspuns 5.669 de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal (în care sunt incluşi copiii cu vârste între 12 şi 19 ani, n.red.), 27% au declarat că s-au gândit să-şi ia viaţa în cursul ultimului an. Defalcat pe sexe, 35% dintre fete şi 19,6% dintre băieţi au dat acest răspuns.
Sondajul a fost realizat de Institutul naţional pentru politica pentru tineret, în intervalul iulie-octombrie 2020.
Gânduri suicidare din motive diverse
Întrebaţi despre motivele gândurilor de sinucidere, 39,8% dintre elevi au indicat probleme şcolare, precum notele şi presiunea educaţională, urmate de anxietatea legată de viitor şi carieră (25,5%), conflicte în familie (16%), conflicte cu colegii (4,8%) şi dificultăţi de ordin economic (1,7%).
Citește și: Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus
Procentul celor cu gânduri suicidare a prezentat uşoare diferenţe în funcţie de nivelul economic al familiei de provenienţă: 43,6% în rândul celor din eşalonul superior, 39,3% printre cei din eşalonul de mijloc şi 29,3% în cazul celor din eşalonul inferior.
Ancheta şi-a propus să analizeze aplicarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, ratificată de guvernul de la Seul în 1991.
Citește și: Videochatista cu sparanghel anti-mască, faliment: datorii de zeci de mii de lei, credit Prima casă
În sondaj au fost incluşi şi 2.954 de elevi de şcoală elementară (în Coreea de Sud, aceasta cuprinde clasele I-VI, n.red.) din clasele IV-VI.
Din totalul celor 8.623 de elevi, 27% au spus că s-au simţit trişti sau deprimaţi fără un motiv anume în ultimul an, în vreme ce 23,6% au afirmat că au simţit dorinţa să renunţe la şcoală, arată Agerpres.