Un bebeluș de numai 3 zile a murit în brațele mamei: A adormit în timp ce îl alăpta și l-a sufocat

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.01.2023 - 14:21
Femeie care suspină - Foto: Profimedia

Specialiștii au avertizat asupra pericolele ce pot apărea atunci când mama doarme alături de copiii mici de numai câteva luni. Din păcate, confirmarea a venit din Italia unde a avut loc o tragedie.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Un bebeluș de numai trei zile a murit sufocat în brațele mamei sale de 30 de ani care a adormit după ce l-a alăptat. Tragedia a avut loc în noaptea dintre 7 și 8 ianuarie la spitalul Sandro Pertini din Roma.

Citește și: Germania nu va împiedica Polonia să trimită tancuri Leopard în Ucraina

De naționalitate italiană, femeia se află acum în stare de șoc, iar Parchetul din capitala Italiei a deschis o anchetă pentru a înțelege cum a fost posibil să se întâmple un astfel de eveniment grav.

Abia trecuse de miezul nopții când secția de ginecologie a spitalului Pertini a fost zguduită efectiv de plânsul și strigătele disperate ale tinerei italience care s-a trezit din somn și a aflat cu stupoare că îngerașul ei a murit.

Lângă ea, o asistentă și-a asumat povara de a-i spune proaspetei mămici de ce obrăjorii fiului ei nu mai sunt îmbujorați și sunt ca ceara. Ea a fost cea care a realizat, cu câteva clipe înainte, că mama dormea peste propriul bebeluș sufocându-l.

Citește și: Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, la manifestările dedicate Zilei Principatelor, la Iaşi şi Focşani

Cineva din personalul spitalului ar fi trebuit să verifice dacă nou-născutul a fost returnat în pătuțul său după alăptare. Există un protocol care prevede acest lucru, deoarece una dintre principalele cauze de deces ale nou-născuților este „somnul simultan”, când un bebeluș în vârstă de cel mult 5 luni adoarme lângă mama sa.

Un gest de iubire, care se poate transforma oricând în tragedie, deoarece sistemul respirator al bebelușului abia începe să se dezvolte, iar o ușoară presiune este suficientă pentru a-l împiedica să respire. Așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în acest caz.

Conform reconstituirii faptelor

În seara zilei de 7 ianuarie, proaspăta mămică ar fi rugat personalul medical care o asista să mai poată sta câteva minute cu copilul ei după alăptare. Îl ținea cu dragoste la piept și se bucura de primele momente din ceea ce ea spera să fie o lungă viață împreună.

Citește și: SUA extind prezența militară în România. Ce trupe ne apără în perspectiva unei agresiuni rusești

Dar cum de la extaz la agonie poți trece într-o clipită, se pare că femeia, slăbită și obosită în mod firesc, a adormit cu bebelușul în brațe. Iar nimeni din personal nu s-a mai întors la ea să-i ia copilul. Alarma a fost trasă de o asistentă care intrase de serviciu în tura de noapte.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viața nou-născutului. Acum, anchetatorii vor să facă lumină în această privință, să verifice orice responsabilitate din partea medicilor și asistentelor spitalului.

„Este uimitor cum cel mai fericit moment din lume pentru orice femeie se poate transforma într-o dramă. Îmbrățișez această mamă care și-a pierdut micuțul și nu pot să nu remarc, încă o dată, cum situația spitalelor noastre, care suferă pentru puținii săi angajați, nu trebuie subestimată”, a declarat Giovanni Iacoi, candidatul partidului Forza Italia în regiunea Lazio.

Citește și: Ziua Culturii Române, sărbătorită la Washington. Actorul Vlad Ivanov a ridicat sala în picioare

„Procuratura investighează pentru ucidere din culpă, recunoscând pe mamă ca parte vătămată. Probabil că se contestă un comportament omisiv. Din păcate, în saloane personalul este limitat și de foarte multe ori devine dificil să se gestioneze toate situațiile care apar” a adugat candidatul Forza Italia.

„Sunt sigur că sistemul judiciar va stabili orice responsabilitate, dar pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, este necesar să dotăm secțiile cu personal adecvat pentru a gestiona nevoile tuturor pacienților”, a conchis Iacoi.

Procurorul Maria Sabina Calabretta continuă ancheta cu acuzația de omor din culpă. Autopsia va fi efectuată de profesorul Luigi Cipolloni, potrivit rotalianul.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te