Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe Biden, împușcat mortal de FBI. Avea un "Target list"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.08.2023 - 08:43
FBI - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un suspect a fost împușcat mortal de agenții FBI în dimineața de miercuri, în Provo, statul Utah, în timpul unei operațiuni speciale asupra unui bărbat acuzat că ar fi formulat amenințări cu moartea la adresa președintelui Joe Biden și a altor oficiali de rang înalt.

SHARE

Conform plângerii penale depuse la Tribunalul Districtual al SUA din Utah, FBI a obținut un mandat de arestare și percheziție pentru suspectul cunoscut sub numele de Craig Robertson. Acesta este acuzat că a formulat amenințări cu moartea la adresa președintelui Statelor Unite și la integritatea altor oficiali, inclusiv procurorul general al New York-ului, Letitia James, procurorul general al SUA, Merrick Garland, și guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe Biden, împușcat mortal de FBI

Robertson a fost înregistrat făcând aceste amenințări cu puțin timp înainte de vizita președintelui Biden în statul Utah, iar acesta ar fi sugerat că intenționa să-și asigure un camuflaj și o pușcă cu lunetă. Amenințarea sa se extindea și asupra procurorului Bragg, pe care suspectul îl acuza că ar avea legături cu George Soros și că dorea să-l asasineze într-o parcare.

În urma operațiunii de arestare și percheziție, suspectul a fost ucis de agenții FBI. Președintele Biden a fost informat despre acest incident, iar o sursă din administrație a confirmat că acesta a primit informații cu privire la operațiune. Cu toate acestea, niciun agent FBI nu a fost rănit în timpul intervenției.

Citește și: FBI a venit în România după un părtaș la violențele de la Capitoliu. Robert se antrena în București

FBI a comunicat că investighează incidentul și că acesta a avut loc în dimineața de 9 august 2023, în jurul orei 6:15, în Provo, Utah. Operațiunea a avut loc în momentul în care agenții speciali au încercat să pună în aplicare mandatele de arestare și percheziție la locuința suspectului. Potrivit declarațiilor, subiectul a decedat în timpul unui schimb de focuri.

Ancheta FBI a fost declanșată în urma unui pont primit în martie de la o companie de social media, care semnala activitatea unui utilizator numit @winston4eagles. Acest utilizator postase amenințări la adresa procurorului Bragg. În martie, agenții FBI au confruntat suspectul, Craig Robertson, cu privire la comentariul său online, iar acesta a recunoscut că era responsabil pentru acele mesaje.

Citește și: Români prinși de FBI în SUA după ce s-au lăudat cu banii furați pe internet. Erau căutați de 8 ani

Investigația a relevat și alte comentarii amenințătoare făcute de suspect pe platforme de socializare, iar acesta deținea o pușcă cu lunetă și făcuse amenințări explicite la adresa altor oficiali publici, inclusiv a vicepreședintei Kamala Harris, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te