Ucigașul în serie „discipolul diavolului”, așteaptă eliberarea. Era fascinat de moarte din copilărie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.02.2023 - 15:27

Ucigașul în serie Patrick Mackay, autointitulat „discipolul diavolului” care a mărturisit 13 crime, deși a fost condamnat doar pentru uciderea a trei persoane ar putea fi eliberat condiționat deoarece oamenii nu știu suficient despre crimele sale

SHARE

Criminalul în serie britanic Patrick Mackay, autointitulat „Discipolul Diavolului”, care a mărturisit 13 crime în anii '70, ar putea fi eliberat luna viitoare, în ciuda unui apelurilor disperate ale politicienilor și familiile victimelor.

Mackay a fost încarcerat în 1975 după ce a fost condamnat pentru trei acuzații separate de omor prin imprudență, dar, la arestarea sa de către Poliția Metropolitană, a mărturisit alte 10 crime - dintre care majoritatea rămân nerezolvate din punct de vedere tehnic.

„Discipolul Diavolului" a primit inițial o pedeapsă cu închisoarea de 20 ani ceea ce înseamnă că a devenit eligibil pentru eliberare în 1995. De atunci, militanții - în special parlamentarul de Dartford Gareth Johnson - au încercat să îl țină pe ucigaș, acum în vârstă de 68 de ani, în spatele gratiilor.

Citește și: Generalul Ben Hodges: „Avioanele F16 nu ajută Ucraina acum. Armele de precizie câștigă războiul”

La un moment dat închis într-o unitate specială din închisoarea Hull, concepută pentru a se ocupa de unul dintre "cei mai periculoși și dificili deținuți" din țară, Mackay a fost transferat în 2017 la închisoarea deschisă Leyhill, în apropiere de Bristol.

„Discipolul Diavolului" închis de 47 de ani

El rămâne cel mai longeviv deținut din Marea Britanie, după ce a petrecut peste 47 de ani în spatele gratiilor.

După ce i s-au respins de mai multe ori cererile de eliberare condiționată, Mackay - cunoscut și sub numele de „David Groves” - se pare că acum se ia din nou în considerare eliberarea sa.

Citește și: DOCUMENT 380 de clădiri, pericol de prăbușire în București în caz de cutremur. Se consolidează 3/an

Reacționând la o audiere anterioară de eliberare condiționată de anul trecut, fiul uneia dintre presupusele victime ale criminalului cu topor și-a exprimat frustrarea că a putut să dea propria versiune în fața Comisiei pentru eliberări condiționate, deoarece Mackay nu a fost niciodată condamnat pentru acea crimă.

Victor Davies, fiul proprietarului cafenelei Ivy Davies, care a fost bătut până la moarte în 1975, a declarat: "Toată lumea știe că Mackay a făcut mai mult. Nu a arătat nicio remușcare. Dar nu pot face prea multe în privința asta".

Era fascinat de moarte din copilărie

Fascinația lui Mackay față de moarte a început de la o vârstă fragedă, ascultând poveștile tatălui său, care a fost martor la morți macabre în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

A început să ucidă animale mici - prinzând păsări în capcană și prinzându-le de șosea pentru ca mașinile să treacă peste ele.

Diagnosticat oficial ca psihopat la vârsta de 15 ani, a încercat să ucidă un băiat mai tânăr.

Mai târziu a spus că ar fi terminat treaba dacă nu ar fi fost imobilizat.

Un profesor l-a deschis ca fiind „un potențial ucigaș de femei”

Unul dintre profesorii săi de la o școală specializată l-a descris ca fiind "un potențial ucigaș de femei".

Ca adult, a fost responsabil pentru o serie de crime în zonele luxoase din Londra, Chelsea și Knightsbridge, vizând femei în vârstă bogate pentru jafuri și tâlhării.

Mackay a fost arestat în cele din urmă abia când l-a ucis pe părintele catolic Anthony Crean într-un atac frenetic cu toporul, în martie 1975.

Poliția l-a legat definitiv de alte două crime, dar acesta și-a surprins anchetatorii mărturisind peste o duzină de crime nerezolvate anterior.

Incapabilă să găsească dovezi în afara mărturisirii lui Mackay, poliția a fost nevoită să lase celelalte crime la dosar, potrivit DailyStar.

Declarat psihopat în trecut, acum este văzut ca un deținut model

La procesul lui Mackay, echipa de apărare a ucigașului a susținut că clientul lor nu era vinovat din cauza nebuniei, dar experții medicali l-au diagnosticat pe Mackay ca fiind psihopat - ceea ce înseamnă că, potrivit unei definiții legale, acesta nu suferea, din punct de vedere tehnic, de o tulburare mintală.

Deși numeroasele cereri anterioare de eliberare condiționată ale lui Mackay au fost respinse, o sursă din închisoare a declarat că cel mai longeviv deținut din Marea Britanie este hotărât să își câștige libertatea: "El crede cu adevărat că are în sfârșit o șansă de a fi eliberat. Este văzut ca un deținut model.

„În teorie, există puține motive pentru a-l ține în spatele gratiilor, dar va fi un consiliu puternic care va aproba eliberarea sa - publicul va fi indignat."

Dar Gareth Johnson, deputat pentru circumscripția în care a crescut ucigașul, spune că lipsa de indignare publică este cea care ar putea permite ca Mackay să fie în cele din urmă eliberat:

"Publicul nu este conștient de Patrick Mackay și ar trebui să fie, chiar ar trebui să fie."

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te