CBS News: Trump nu va fi acuzat că a complotat cu Rusia. Mueller a finalizat ancheta

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.03.2019 - 14:13
Donald Trump Foto: Guliver/ Getty Images

Procurorul special Robert Mueller a finalizat ancheta referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 și a prezentat raportul procurorului general William Barr.

SHARE

Un oficial de rang înalt din Departamentul de Justiție a declarat pentru CBS News că Robert Mueller nu formulează nicio acuzație în plus față de cele anunțate până în prezent.

Asta înseamnă, susține postul de televiziune, că președintele SUA, Donald Trump, nu va fi pus sub acuzare pentru că ar fi complotat cu Rusia pentru a câștiga scrutinul prezidențial de acum trei ani.

De asemenea, Departamentul de Justiție a confirmat că "concluziile principale" ale raportului vor fi făcute publice.

William Barr va face un rezumat al raportului lui Mueller pentru membrii Congresului. Într-o scrisoare adresată parlamentarilor care conduc Comisiile juridice, William Barr a precizat că-i va pune la curent cu principalele concluzii ale lui Mueller "cât mai curând în acest weekend".

Peter Carr, purtătorul de cuvânt al Procurorului Special, a declarat că Robert Mueller își va încheia serviciul în zilele următoare.

Un oficial al Casei Albe a confirmat pentru CBS News că avocații Casei Albe, Emmet Flood și Pat Cipollone, sunt împreună cu președintele Donald Trump la proprietatea acestuia ”Mar-a-Lago” din Florida.

”Faptul că domnul Mueller nu a emis nicio altă acuzație, i-a împins pe aliații republicani ai președintelui să interpreteze fără de tăgadă că ancheta îl exonerează pe acesta de vreo vină. Ei nu au așteptat să vadă raportul în sine. Totuși, indiferent de concluzii, ancheta lui Mueller a aruncat deja o umbră peste domnul Trump și președinția sa.

Consilierul special a demonstrat că Rusia a intervenit în alegerile din 2016, cu scopul de a-l ajuta pe domnul Trump, că stafful de campanie al președintelui a salutat faptul că rușii promiteau informații incriminatoare în numele guvernului lor despre Hillary Clinton și că consilierii d-lui Trump știau în prealabil de e-mailurile furate ale democraților”, scrie ”The New York Times”, folosind un ton mult mai precaut.

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.