Trei turiști, loviți de fulger pe plajă. Doi sunt în stare gravă. ”Era o scenă apocaliptică”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.08.2024 - 18:52
Trei turiști, loviți de fulger pe plajă. Doi sunt în stare gravă - Foto: captură video ANSA
Trei turiști, loviți de fulger pe plajă. Doi sunt în stare gravă - Foto: captură video ANSA

Cel puțin trei turiști au fost loviți de un fulger pe o plajă aglomerată. Doi dintre ei sunt în stare gravă la spital. Martorii spun că au văzut o ”scenă apocaliptică”. Oamenii nu înțelegeau ce se întâmplă.

SHARE

Un fulger a lovit, sâmbătă, plaja din Alba Adriatica plină de turiști. Trei dintre ei au fost răniți și duși la spital. Doi sunt în stare gravă.

Ceilalți prezenți erau în stare de șoc. Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului, pe coasta de sud a orașului Alba, pe plaja liberă dintre Cabana Piccolo și concesiunile Caraibe.

Trei turiști, loviți de fulger pe plajă. Doi sunt în stare gravă

Plaja era încă aglomerată: "Cerul era înnorat și fulgera de câteva minute, dar încă era multă lume. S-a auzit vuiet și apoi a apărut panica, o scenă apocaliptică", spun martorii. 

Trei persoane rănite au rămas la sol. Cel mai grav este un bărbat de 41 de ani din Alba Adriatica, care a suferit stop cardiac și a fost resuscitat la fața locului cu un defibrilator.

Apoi a fost preluat de elicopterul 118 direct pe plajă și transportat la spitalul Mazzini din Teramo, acum fiind la terapie intensivă.

O turistă belgiană în vârstă de 64 de ani a fost de asemenea grav rănită și internată în Teramo. Inițial, a fost afectată de o pierdere temporară a senzației în partea inferioară a corpului (parestezie), care s-a agravat apoi și a suferit un atac de cord în timpul operațiunii de salvare.

De asemenea, un bărbat de 44 de ani aflat în zonă a fost transportat cu ambulanța la Urgențele Giulianova. La fața locului au intervenit ofițerii gărzii de coastă și ai Poliției de Stat, conform ANSA..

Fulgerele au cauzat incendii pe munte

De asemenea, fulgerele au declanșat un mare incendiu în această după-amiază pe Muntele Genzana, în zona Pettorano sul Gizio, nu departe de Muntele Playa.

Incendiul a fost semnalat de locuitorii din zonă care au observat o coloană de fum. La fața locului au intervenit pompierii din Sulmona și L'Aquila, iar echipele de protecție civilă au fost alertate pentru ținerea flăcărilor.

Valea Săgetătorului se luptă cu incendiile din cauza vremii nefavorabile. Nu doar Pettorano sul Gizio, unde după-amiaza a izbucnit un incendiu pe Muntele Genzana, ci și la Cucullo fulgerele au declanșat un incendiu în zona Pietrafitta.

La fața locului au intervenit pompierii și protecția civilă, așteptând sosirea unui Canadair care momentan nu poate zbura din cauza ploii.

Ambele fronturi, aflate la o distanță de aproximativ 20 de km, sunt monitorizate de departamentul regional de protecție civilă. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te