Treabă „de mântuială”. Parc abia deschis după o investiție de 1.000.000€, închis pentru reparații

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.03.2024 - 12:01
Treabă „de mântuială”. Parc abia deschis după o investiție de 1.000.000€, închis pentru reparații - Foto: Facebook/Primăria Municipiului Braşov

Treabă „de mântuială”. Parc abia deschis după o investiție de 1.000.000€, închis pentru reparații „imediate” după ce au apărut deficiențe în infrastructură. Primăria Brașov a anunțat cine va suporta costurile de reparații.

SHARE

Noul parc deschis sâmbătă în municipiul Braşov, în zona cunoscută sub numele "La Iepure", amenajat recent printr-o investiţie de peste 1 milion de euro, are nevoie de reparaţii, fapt recunoscut de Primărie.

Treabă „de mântuială”. Parc abia deschis după o investiție de 1.000.000€, închis pentru reparații

Subprefectul Lucian Pătrașcu (PSD) a criticat modul în care Primăria Brașov a gestionat recepția proiectelor finanțate din fonduri publice, subliniind necesitatea ca cei responsabili să fie trase la răspundere.

Criticile subprefectului vin în urma apariției unor imagini online care evidențiază problemele de la noul parc, inclusiv pavajul de piatră cubică deteriorat și deficiențe la locurile de joacă pentru copii.

Primăria Brașov, prin purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea, a confirmat că reparațiile necesare vor fi suportate de către constructor, iar parcul nu va fi închis în timpul lucrărilor de remediere.

Zonele afectate vor fi semnalizate corespunzător pentru siguranța vizitatorilor.

Foto: Facebook/Primăria Municipiului Braşov

Citește și: Cea mai modernă sală polivalentă din țară a fost făcută într-un timp record. Au arătat că se poate

Conform reprezentantului Primăriei Braşov, pavajul ar fi fost distrus de şoferi care au intrat cu maşinile pe acesta în pofida faptului că acest lucru este interzis, însă, deocamdată, nu au fost identificaţi şi, în consecinţă, nici amendaţi.

Sorin Toarcea a precizat că, potrivit contractului, lucrările au o perioadă de garanţie de 3 ani, termen în interiorul căruia constructorul s-a obligat să realizeze reparaţiile necesare. De asemenea, nu-i va fi returnată nici garanţia de bună execuţie, de aproximativ 800.000 de lei pe care a depus-o la momentul participării la licitaţie.

Citește și: FOTO Lucrări de mântuială, pe ciotul Autostrăzii Bucureștiului inaugurat în grabă, în decembrie 2023

Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, şi au fost realizate de o asociere de firme braşovene: SC Energo Construcţii Civile şi Industriale SRL - lider de asociere şi SC T.H.I. Concept SRL - asociat, cu subcontractanţii SC Timişoreana SRL şi SC Real Automatic SRL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te