Topul țărilor cu cele mai grele restricții anti-COVID din Europa. România nu se află printre ele

DE Andrei Vasilescu | 01.11.2020 - 10:33
Cele mai dure măsuri au fost luate în Franța Photo by Thorsten technoman from Pexels

Creșterea rapidă a numărului zilnic de noi cazuri de infecție cu coronavirus a adus un nou lockdown sau măsuri dure în multe țări din Europa.

SHARE
Agenția ANSA a întocmit un top al celor mai dure măsuri anti-COVID din Europa:
 
Franța
 
Francezii pot ieși doar la muncă, dacă nu pot lucra de acasă, pentru cumpărături, pentru asistență medicală sau pentru exerciții fizice o oră pe zi. Toate magazinele, restaurantele și barurile neesențiale sunt închise, cu excepția celor care servesc la pachet, dar școlile și grădinițele rămân deschise. Contactele sociale sunt interzise.
 
Germania
 
Cinematografele, teatrele, sălile de sport, piscinele, precum și restaurantele și barurile se închid. Mâncare poate fi cumpărată de servit la pachet. Contactele sociale sunt limitate la două familii cu maxim 10 persoane. Înnoptările în hoteluri în scopuri de agrement sunt interzise și toate călătoriile neesențiale sunt descurajate. Se deschid școlile și grădinițele. De asemenea, sunt deschise magazinele și saloanele de coafură. Procesiunile religioase sunt permise.
 
Regatul Unit
 
Se îndreaptă spre un blocaj național de o lună în Anglia, cea mai populată națiune din Regat, începând cu săptămâna viitoare. Înainte de noile restricții, 11 milioane de oameni din zonele cele mai afectate ale insulei trăiau deja într-un regim de semi-închidere.
 
Irlanda
 
Oamenii lucrează de acasă ori de câte ori este posibil. Întâlnirile interioare nu sunt permise, oamenii se pot întâlni în aer liber cu o altă familie. Magazinele neesențiale sunt închise, școlile și grădinițele deschise.
 
Belgia
 
Se închid activitățile „neesențiale”, iar belgienii lucrează de acasă acolo unde este posibil. Stingerea se dă la ora 22:00. Oamenii au obligația de a purta mască în toate locurile din afara casei și la locul de muncă. Sălile de sport sunt închise, la fel și piscinele. Sunt închise și barurile și restaurantele, nu se organizează evenimente publice sau petreceri.
 
Olanda
 
Barurile, restaurantele și cafenelele pot servi doar la pachet. Toate magazinele, cu excepția supermarket-urilor, trebuie să închidă până la ora 20. Oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă și să lucreze de acasă cât mai mult posibil. S-a impus obligația de a purta masca. Școlile, sălile de sport și piscinele sunt deschise.
 
Austria
 
Restaurantele, hotelurile, cinematografele și teatrele se închid, se opresc nunțile, iar între orele 20:00 - 06:00 nu se iese. Școlile rămân deschise, precum și magazinele și saloanele de coafură.
 
Grecia
 
În zona roșie, care include și Atena și Salonic, noaptea nu se poate ieși din case și se închid pentru o lună baruri, restaurante, săli de sport, teatre și cinematografe. Școlile, hotelurile, saloanele de coafură și magazinele cu amănuntul rămân deschise. Circulația între regiuni este permisă.
 
Portugalia
 
De miercuri, 4 noiembrie, se revine la un blocaj parțial care va afecta 70% din populație. Acest lucru a fost anunțat de premierul Lisabonei, Antonio Costa: „A sosit momentul în care este necesar să se ia măsuri mai restrictive pentru a avea control asupra acestei pandemii”.
 
Cehia
 
Prima țară care impune închiderea strictă după primăvară. Din 5 octombrie, barurile, restaurantele, școlile, magazinele neesențiale sunt închise cel puțin până pe 3 noiembrie. Oamenii pot ieși doar pentru muncă, vizite esențiale de familie, exerciții fizice, mâncare sau medicamente.
 
Spania
 
Există o stare de urgență, dar nu și carantină (singura țară mare alături de Italia, deocamdată). Între orele 23:00 - 6:00 nu se poate ieși din case, cu excepția celor din Insulele Canare. Întâlnirile publice și private sunt limitate la 6 persoane care nu locuiesc împreună.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te