Noua gară, care seamănă cu un șopron de grădină, a fost construită în zona rurală Arida, la sud de Osaka , cu matrițe de mortar imprimate 3D, care au fost livrate de camioane, pentru a fi asamblate.
Asamblarea cu macarale s-a petrecut peste noapte, între plecarea ultimului tren și sosirea primului, în dimineața următoare.
Structura finită are 2,6 m înălțime, se întinde pe o suprafață de 100 mp și este realizată din beton armat. Structura albă este împodobită cu mandarine și un pește, adăugat designului ei minimalist.
Timpul-record în care a fost construită o gară, în Japonia, cu o imprimantă 3D
West Japan Railway Company (JR West) a informat că stația, finalizată luna trecută, este prima de acest fel din lume, în Arida, un port de pescuit local cunoscut pentru lanțul său muntos învecinat uluitor.
Făcând față provocărilor unei forțe de muncă în scădere, din cauza societății îmbătrânite și a mai puțini pasageri circulând pe rutele rurale, tipul de construcţie tradițional ar fi durat mai mult de două luni, pentru a fi finalizat, și ar fi fost făcută la un cost dublu.
Serendix, firma japoneză de locuințe care a colaborat cu West Japan Railway, la proiect, a declarat că noua structură constă din patru părți, inclusiv acoperișul și pereții, și este rezistentă la cutremure, similară cu cea a caselor din beton armat.
Citeşte şi: Mitraliere create cu imprimante 3D, vândute în Franța și Belgia. Cât costa o astfel de armă
În timp ce clădirea în sine este terminată, lucruri precum automatele de bilete și cititoarele de carduri sunt încă în curs de instalare și este de așteptat să se deschidă publicului în iulie anul acesta.
După ce interiorul structurii va fi finisat și echipat cu un automat de bilete, structura din lemn, care a slujit mai bine de 75 de ani, va fi dărâmată.
„În mod normal, este nevoie de aproximativ două luni pentru a construi o clădire de aceeași scară, așa că am simțit că viteza este un mare avantaj”, a spus un oficial feroviar, când a fost construită noua gară, la sfârșitul lunii martie.
Citeşte şi: Cum arată materialul minune creat de inteligența artificială? Mai ușor ca spuma, mai dur ca oțelul
Procesul de imprimare a pieselor și de armare a acestora cu beton a durat șapte zile, într-o fabrică din prefectura Kumamoto.
Elementele au fost apoi transportate la aproximativ 800 km depărtare, pe 24 martie, pentru a fi asamblate cu ajutorul unei macarale.
Locuitorii din zonă s-au adunat pentru a urmări construcția unică, în acea noapte, iar unul dintre ei a vorbit despre sentimentele sale dulci-amare, conform The Independent.
Autoritatea feroviară japoneză construieşte o staţie de tren cu o imprimantă 3D - Foto: Profimedia Images
Toshifumi Norimatsu, în vârstă de 56 de ani, a declarat pentru New York Times că este „puțin trist, pentru că vechea stație a fost dărâmată”.
„Dar m-aș bucura dacă această stație ar putea deveni un pionier și ar putea aduce beneficii altora.”