The Guardian: Cele două teste care vor ajuta la prezicerea răspândirii COVID-19

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.03.2020 - 18:01
FOTO: The Guardian

Cotidianul britanic The Guardian scrie că două teste speciale ar putea ajuta la prezicerea răspândirii noului coronavirus. Testele, ma arată publicația amintită, vor fi folosite tot mai mult, în perioada următoare, pe pacienții și cadrele medicale din Marea Britanie.

SHARE

Unul dintre teste detectează infecțiile anterioare, celălalt găsește încărcătura virală actuală. Publicația spune, însă, că există un deficit de personal instruit să lucreze cu cele două teste.  

Cercetătorii au dezvăluit că numai prin implementarea unor programe controlate cu grijă, care utilizează două seturi de test Covid-19 foarte diferite, va putea prezice modul în care boala va afecta țara, scrie The Guardian.  

Oamenii de știință au subliniat necesitatea de a înțelege, cât mai repede posibil, unde și când apar noi cazuri de infecție. În același timp, a fost esențial să se identifice indivizii care au fost deja infectați, posibil fără să-și dea seama, pentru ca oamenii de știință să poată înțelege comportamentul bolii în lunile următoare. Două teste diferite ar putea atinge aceste obiective separate, arată sursa citată.

Pentru a-i localiza pe cei din prima categorie - nou-infectați - personalul medical trebuie să utilizeze un test de reacție în lanț al polimerazei (PCR), care poate găsi particule virale la o persoană. Testul localizează o anumită secvență de gene coronavirus și creează mai multe copii care pot fi apoi ușor detectate.

Pentru a-i identifica pe cei care au fost deja infectați și care ar trebui acum să fie imuni de reinfecție, medicii trebuie să utilizeze un test care arată anticorpii generați ca răspuns la o infecție anterioară cu Covid-19, mai arată The Guardian.

Andrew Preston, cercetător la Universitatea Bath, a spus că testul PCR a fost, în sine, foarte eficient pentru detectarea virusului, dar că eficacitatea depindea de cât de bine au preluat mostrele de la pacienți.  

„Dacă un virus nu este preluat corespunzător, rezultatul va fi negativ. Astfel, cât de eficient este prelevată proba va determina dacă virusul este detectat de la o persoană infectată ”, a spus Andrew Preston, citat de The Guardian.    

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.