Țara unde au fost 7 cutremure în doar 3 ore. Au fost de 3 ori mai puternice decât cele din România

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.01.2024 - 14:38
Țara unde au fost 7 cutremure în doar 3 ore. Au fost de 2 ori mai puternice decât cele din România - Foto: Profimedia Images

Kârgâstan este țara unde au fost 7 cutremure în doar 3 ore. Au fost de 3 ori mai puternice decât cele din România. În Kârgâstan cutremurele au avut o intensitate și de 7 grade. Ieri, în România au fost 2 cutremure de 2 ori mai slabe ca intensitate.

SHARE

Kârgâzstan este țara unde au fost 7 cutremure în doar 3 ore. Este vorba de o zonă aflată la granița cu China. Primul a fost ieri seara la ora 22, ora României. 

Citește și: Cutremur în Marea Neagră. Cel mai puternic a făcut valuri de 5 m și a distrus 1.200 case. În ce an?

În ziua de 22 Ianuarie 2024 la ora 20:09:07 (ora locală a României) s-a produs în Kârgâstan - Xinjiang, pe linia de graniță un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.7, la adâncimea de 10.0km, a anunțat Institutul de Fizica Pământului.

Țara unde au fost 7 cutremure în doar 3 ore. Au fost de 3 ori mai puternice decât cele din România

A fost o serie de 7 cutremure în aceeași regiune, ultimul la ora 1 dimineața, ora României.

În ziua de 23 Ianuarie 2024 la ora 01:19:28 (ora locală a României) s-a produs în Kârgâstan - Xinjiang, pe linia de graniță un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.5, la adâncimea de 10.0km.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a zguduit marți dimineața devreme o zonă muntoasă și izolată din regiunea Xinjiang la granița cu Kârgâstan, iar presa de stat a raportat mai mulți răniți și cutremure puternice au fost resimțite în țări din Asia Centrală aflate la sute de kilometri distanță.

Cutremurul a lovit comitatul Wushi, cunoscut și sub numele de comitatul Uqturpan, în prefectura Aksu, în apropiere de granița cu Kârgâzstanul, la scurt timp după ora locală 2 a.m., a raportat agenția de știri de stat Xinhua.

Cutremurele puternice au provocat prăbușirea a două case și au doborât două linii electrice importante în apropierea epicentrului, deși electricitatea a fost restabilită rapid.

Citește și: Al 22-lea cutremur din România în 2024, în această dimineață. Ce magnitudine a avut?

Trei persoane au fost spitalizate într-o localitate situată la 26 de kilometri de epicentru, a anunțat televiziunea de stat CCTV. Un copil a fost salvat dintre dărâmăturile casei sale din acea comună, a precizat radiodifuzorul.

Aproape 200 de salvatori au fost trimiși în zona cutremurului, iar alte câteva sute sunt în curs de adunare, a relatat CNN

Seisme considerate puternice în Asia

Comparativ cu cele din România au fost de 3 ori mai puternice. reamintim că, ieri, într-o singură zi, au fost douăp cutremure în România în regiuni aflate de la 300 de km depărtare unul de celălalt.

Un al doilea cutremur s-a produs în România, pe 22 ianuarie, la ora 12, în zona Buzău. Reamintim că un prim cutremur a avut loc, în ieri dimineață, în zona Hunedoara, la ora 7.

Acest al doilea cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57 km NV de Buzau, 59 km V de Focsani, 59 km SE de Sfantu-Gheorghe, 65 km E de Brasov, 78 km NE de Ploiesti. 

Citește și: Al doilea cutremur în doar 5 ore, în România. Lângă ce orașe s-a produs și ce magnitudine a avut?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te