Suedia propune noi reguli pentru expulzarea migranților necivilizați. Respecți legea sau ești exclus

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.11.2023 - 14:10
Suedia propune noi reguli pentru expulzarea migranților necivilizați. Respecți Legea sau ești exclus - Foto: Profimedia images

Suedia și-a anunțat intenția de a impune cerințe mai stricte, deschizând calea pentru expulzarea solicitanților de azil și imigranților care încalcă legile, precum abuzul de substanțe, implicarea în activități criminale sau exprimarea discursurilor care amenință valorile țării.

SHARE

Ministrul migrației, Maria Malmer Stenergard, a subliniat că o condiție esențială pentru integrarea reușită este respectarea normelor de bază și adoptarea unui comportament onest de către cei care doresc să trăiască în Suedia.

Suedia propune noi reguli pentru expulzarea migranților necivilizați. Respecți legea sau ești exclus

Guvernul de dreapta al premierului Ulf Kristersson, sprijinit de democrații suedezi de extremă dreapta, a urcat la putere acum un an și și-a asumat angajamentul de a combate imigrația și criminalitatea.

Ministrul pentru egalitatea de gen, Paulina Brandberg, a precizat că legislația suedeză va fi revizuită pentru a identifica motivele specifice pentru revocarea permiselor de ședere. Ea a enumerat diverse exemple de "deficiențe ale stilului de viață", cum ar fi fraudarea beneficiilor, acumularea de datorii, adoptarea unor stiluri de viață necinstite, consumul abuziv de substanțe și asocierea cu rețele criminale sau grupuri violente și extremiste, care amenință valorile fundamentale suedeze.

Citește și: Polițiști atacați la granița Ungariei. Pe aici trec migranții văzuți de Austria venind din România

Brandberg a subliniat că verificarea va lua în considerare și posibilitatea de a include declarații care amenință grav valorile democratice de bază ale Suediei. "Dacă cineva își exprimă dorința sau acționează activ împotriva acestor valori democratice, atunci poate fi expulzat din țară", a afirmat ea.

Ludwig Aspling, purtătorul de cuvânt pentru migrație al Democraților Suedezi, a subliniat principiul de bază al legii suedeze privind imigrația, conform căruia doar cetățenii suedezi au dreptul necondiționat de a locui în țară.

Citește și: O țară în Nordul Europei expulzează străinii ce nu câștigă 2300 €/lună. Austria ar putea face la fel

Ministrul justiției, Gunnar Strommer, a anunțat și o revizuire menită să extindă puterea de revocare a cetățeniei suedeze, cu mențiunea că în unele cazuri, anularea cetățeniei ar putea duce la apatridie.

Suedia, care a primit un număr semnificativ de imigranți începând cu anii 1990, în principal din țări aflate în conflict, ia aceste măsuri în contextul în care mai multe țări nordice, printre care Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, au format o alianță pentru a facilita deportarea imigranților ilegali.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te