SUA își fac bază aeriană permanentă în Japonia pentru a contracara rapid forțele Chinei

DE Adina Mutăr | 20.12.2023 - 18:21
SUA își fac bază aeriană permanentă în Japonia pentru a contracara rapid forțele Chinei - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

SUA își fac bază aeriană permanentă în Japonia pentru a contracara rapid forțele Chinei. Forțele aeriene americane sunt gata să trimită noile avioane de luptă F-15EX Eagle II la baza aeriană Kadena de pe insula japoneză Okinawa.

SHARE

SUA își fac bază aeriană permanentă în Japonia pentru a contracara rapid forțele Chinei. Publicația Nikkei Asia a raportat că Pentagonul intenționează să desfășoare permanent 36 de avioane de vânătoare F-15EX la Kadena.

 U.S. Air Force a început să trimită F-35, F-22 și alte avioane de luptă la Kadena ca parte a unei forțe de rotație, o măsură temporară până la conceperea unei strategii viitoare.

Baza din Kadena va fi prima și deocamdată singura prezență în străinătate a noilor avioane de luptă F-15EX.

SUA își fac bază aeriană permanentă în Japonia pentru a contracara rapid forțele Chinei

Generalul Kenneth Wilsbach, comandantul Forțelor Aeriene ale Pacificului din SUA, a confirmat, că forța de luptă rotativă ar putea să cedeze locul unei baze permanente. 

Wilsbach a subliniat că baza de la Kadena devine și mai importantă datorită locației sale strategice în Asia-Pacific.

„Acest lucru ar permite un răspuns mai rapid la situațiile neprevăzute din regiune care implică China” a spus Wilsbach, care vede această apropiere de un potențial agresor ca un avantaj, deoarece în prezent Beijingul are o capacitate tot mai mare de a lovi ținte – în special baze aeriene și alte infrastructuri militare critice – în termen scurt și folosind o varietate de arme avansate.

Citește și: VIDEO Japonia și SUA patrulează Marea Chinei de Est pentru a „apăra ordinea internațională”

„Ne putea proiecta puterea de la Baza Aeriană Kadena. Dacă am fi atacați, folosind conceptul Agile Combat Employment (ACE), flota de F-15EX de acolo ar putea fi mutată rapid în alte locații mai dispersate din regiune. Ar fi suficient pentru a scăpa de un prim val de lovituri cu rachete chineze, de exemplu”, a spus Wilsbach.

„Ceea ce intenționăm să obținem acolo este superioritatea aerului și unele capacități de arme cu rază lungă de acțiune ce pot fi lansate de pe F-15EX”, a explicat Wilsbach, potrivit The War Zone.

Citește și: VIDEO Japonia se înarmează contra Chinei: 400 rachete Tomahawk. Preț: 6.000.000 $ bucata

​O prezență permanentă de avioane de luptă la Kadena ar oferi, de asemenea, greutatea considerabilă a mesajului către China, un puternic mesaj de descurajare.

Mai mult, subliniază Wilsbach, se are în vedere introducerea viitoare a platformelor avansate fără echipaj, ce vor lucra din ce în ce mai strâns împreună cu avioanele  de luptă.

Un F-15 EX este o platformă ideală pentru controlul dronelor. Cabina de pilotaj pentru două persoane a EX, afișajele cu suprafață largă, conexiunea în rețea, adaptabilitatea ușoară și raza lungă de acțiune îl fac candidatul ideal pentru a profita la maximum de ceea ce le pot oferi dronele „de colaborare”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te