VIDEO Japonia și SUA patrulează Marea Chinei de Est pentru a „apăra ordinea internațională”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.11.2023 - 19:52
Japonia și SUA patrulează Marea Chinei de Est pentru a „apăra ordinea internațională” - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Japonia și SUA patrulează Marea Chinei de Est pentru a „apăra ordinea internațională” - Foto: X/twitter/JapanJointStaff

Japonia și SUA patrulează Marea Chinei de Est pentru a „apăra ordinea internațională”. Grupul de luptă al portavionului USS Carl Vinson a efectuat un exercițiu trilateral în Marea Chinei de Est cu Forța Maritimă de Autoapărare a Japoniei și Marina Republicii Coreea.

SHARE

Japonia s-a alăturat SUA și Republicii Coreea pentru a patrula Marea Chinei de Est și a apăra astfel „ordinea internațională”.

Potrivit unui comunicat al Statului Major Interarme al Japoniei (JSO), exercițiul „demonstrează angajamentul puternic al celor trei țări de a asigura o ordine internațională liberă și deschisă, bazată pe statul de drept”, potrivit news.usni.org.

Japonia și SUA patrulează Marea Chinei de Est pentru a „apăra ordinea internațională”

Portavionul USS Carl Vinson (CVN-70) împreună cu distrugătoarele USS Kidd (DDG-100) și USS Sterret (DDG-104) au efectuat exercițiul cu distrugătorul JMSDF JS Kirisame (DD-104) și distrugătorul ROKN ROKS Sejong the Great (DDG). -991), conform comunicatului.

„Am practicat diverse exerciții tactice și de înaltă calitate cu U.S. Navy Carrier Strike Group, care are o capacitate puternică de lovitură, și cu nava Aegis a Marinei ROK, care are o capacitate ridicată de apărare aeriană pentru a ne îmbunătăți capacitățile tactice și a consolida cooperarea cu cele două marine.”

Într-o postare pe rețelele de socializare, ROKN a declarat că exercițiul a avut loc în apele internaționale de la sud-est de Insula Jeju „pentru a consolida capacitățile operaționale comune și coordonarea strânsă între țări pe fondul amenințărilor nucleare și cu rachete ale Coreei de Nord.

„A fost o oportunitate de a demonstra angajamentul și capacitățile de răspuns combinate ale celor trei națiuni.”

Pyongyang Times din Coreea de Nord a raportat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat din nou Centrul General de Control al Administrației Naționale de Tehnologie Aerospațială din Phenian, unde i s-au arătat fotografii realizate de satelitul lansat la 21 noiembrie.

Liderul nord-coreean a declarat că a văzut fotografiile din satelit ale bazei comune Pearl Harbor, ale bazei aeriene Hickam și ale altor facilități militare americane din Hawaii, făcute de satelit.

El a declarat că a văzut, de asemenea, fotografii prin satelit ale bazelor și instalațiilor militare sud-coreene de la Jinhae, Busan, Ulsan, Phohang, Taegu și Kangnung, făcute în acea zi, împreună cu o fotografie cu portavionul Vinson acostat la Busan.

Citește și: Japonia va lansa un satelit optic pe orbita Terrei pentru a spiona o țară cu intenții agresive

Coreea de Nord nu a publicat niciuna dintre aceste imagini.

Japonia a comunicat că o aeronavă de patrulare maritimă (MPA) JMSDF P-1 a efectuat o misiune comună de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) în jurul Japoniei, în perioada 19 noiembrie - 20 noiembrie, cu Marina SUA și Royal Australian. Forțele Aeriene (RAAF) P-8A Poseidon MPAs. 

Citește și: VIDEO Japonia se înarmează contra Chinei: 400 rachete Tomahawk. Preț: 6.000.000 $ bucata

Luni, JSO a emis un comunicat în care afirmă că nava de informații din clasa Dongdiao, Tianshuxing (795), care a navigat între insulele Amami Oshima și Yokoate-jima pentru a intra în Oceanul Pacific la 29 octombrie, a revenit în Marea Chinei de Est sâmbătă. 

Armata Japoniei a fost în ultimul timp foarte activă în exerciții militare împreună cu SUA, Filipinie, Australia, Coreea de Sud, o coaliție care comunică un mesaj clar atât Coreei de Nord, cât și Chinei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te