SUA, Franța, Marea Britanie, Australia, cu nave și trupe gata de luptă în Orientul Mijlociu

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.10.2023 - 21:41
SUA, Franța, Marea Britanie, Australia, cu nave și trupe gata de luptă în Orinetul Mijlociu - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

SUA, Franța, Marea Britanie, Australia, cu nave și trupe gata de luptă în Orientul Mijlociu. Portavionul USS Dwight D. Eisenhower ajunge în Mediterana, urmând să se alăture forțelor navale americane din Estul Mediteranei și Orientul Mijlociu.

SHARE

SUA, Franța, Marea Britanie, Australia, cu nave și trupe gata de luptă în Orientul Mijlociu. 

Franța și Australia trimit nave de război pentru a descuraja extinderea conflictului, după atacurile Hamas asupra Israelului de la începutul acestei luni.

USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) operează acum în estul Oceanului Atlantic și ajunge în Mediterana, după ce a părăsit Coasta de Est la sfârșitul săptămânii trecute, au confirmat  oficialii Apărării pentru USNI News

SUA, Franța, Marea Britanie, Australia, cu nave și trupe gata de luptă în Orientul Mijlociu

În câteva zile, portavionul și grupul său de luptă vor ajunge în Strâmtoarea Gibraltar.

Va fi pentru prima dată când două grupuri de luptă ale portavioanelor americane vor opera în Orientul Mijlociu, după ce portavionul USS Ronald Reagan s-a retras din Marea Arabiei de Nord după ce a sprijinit evacuarea Afganistanului.

„Când le trimitem undeva, le trimitem în mod deliberat ca un semnal incredibil de puternic pentru adversarii noștri, dar și pentru aliații și partenerii noștri cu privire la profunzimea sprijinului nostru și a capacității armatei americane de a răspunde rapid și dinamic la situații neprevăzute oriunde în lume. Asta demonstrăm astăzi în Orientul Mijlociu”, a declarat un oficial al Apărării.

Citește și: Iranul, exerciții militare la scară largă. Opoziția iraniană din România cere sancționarea regimului

Australia trimite un „contingent semnificativ” de trupe și două avioane în Orientul Mijlociu, pe fondul războiului israelian care se desfășoară în Gaza.

Ministrul Apărării Richard Marles a declarat că Australia desfășoară personal suplimentar al forțelor de apărare australiene și două avioane în regiunea Orientului Mijlociu, ca parte a „Operațiunii Beech”.

Citește și: SUA pregătesc evacuarea în masă a cetățenilor americani din Orientul Mijlociu. Sunt 700.000

„Desfășurarea aeronavelor australiene și a personalului de sprijin al Apărării este o măsură de precauție pentru toate opțiunile de urgență ale Guvernului australian, din cauza riscului ca situația de securitate să se deterioreze”, a spus Marles, numind situația „provocatoare și în evoluție rapidă”, potrivit aa.com.tr.

Cele două avioane și trupe se vor alătura aeronavelor Australiei, desfășurate în Orientul Mijlociu. Ministrul nu a dezvăluit unde va avea sediul contingentului în regiune.

Săptămâna aceasta, Marina Franceză a trimis nava de război amfibie din clasa Mistral Tonnerre (L9014) pentru a se alătura a două fregate cu rachete ghidate aflate deja în estul Mediteranei, potrivit Naval News, care citează un purtător de cuvânt al Marinei Franceze. 

Royal Navy a trimis, de asemenea, nava de debarcare din clasa Bay RFA Lyme Bay (L3007) și nava auxiliară RFA Argus (A135) în regiune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te