Iranul, exerciții militare la scară largă. Opoziția iraniană din România cere sancționarea regimului

DE Adina Mutăr | 26.10.2023 - 20:29
Iranul, exerciții militare la scară largă - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Iranul, exerciții militare la scară largă. Președintele Joe Biden l-a avertizat miercuri pe liderul suprem al Iranului că SUA vor răspunde dacă Iranul sau milițiile sale vor mai ataca militarii americani staționați în Orientul Mijlociu.

SHARE

Iranul, exerciții militare la scară largă după ce Biden a avertizat, la o conferință de presă comună cu prim-ministrul australian Anthony Albanese, la Casa Albă, că „dacă ayatollahul va  continua să se miște împotriva trupelor noastre, vom răspunde”.

„Și ar trebui să fie pregătit.”

Iranul, exerciții militare la scară largă

Drept urmare, Iranul va organiza exerciții militare ce implică diferite unități ale forțelor terestre în zilele următoare, a informat agenția de presă Tasnim.

Exercițiul Iqtidar 1402 va avea loc în provincia Isfahan din centrul Iranului și va reuni trupe de artilerie, blindate și aeropurtate, potrivit Tass

Forțele navale ale Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran au organizat exerciții de amploare în Golful Persic. 

Potrivit agenției de presă Tasnim, exercițiul a implicat rachete balistice Fateh și rachete de croazieră Qader precum și ambarcațiuni și vehicule aeriene fără pilot.

Opoziția democratică a Iranului cere sancționarea regimului de la Teheran

Președintele ales al Consiliul Național de Rezistență al Iranului (NCRI), Maryam Rajavi, a avertizat, din nou, că ayatollahul Khamenei și Gărzile sale revoluționare IRGC au început un război vicios în Orientul Mijlociu pentru a scăpa de răsturnarea regimului lor.

„Regimul mullahilor a fost cel mai important obstacol în calea păcii în Orientul Mijlociu în ultimele trei decenii. Cauza fundamentală a războaielor din ultimii 40 de ani în regiune, în special războiul actual, este regimul mullahilor”, a declarat Rajavi.

Citește și: Iranul în război cu SUA. Trupele americane, atacate în Siria, Irak și Yemen de milițiile Teheranului

NCRI a arată cu consecvență extinderea influenței regimului în regiune, generatoare de conflicte, în Gaza, Liban, Siria, Irak și Yemen.

Reprezentanții Opoziției iraniene din România și Republica Moldova, susținuți de personalități politice din cele două țări, au emis declarații cerând includerea pe lista terorismului a IRGC de către Uniunea Europeană. Iar pentru a preveni finanțarea și furnizarea de arme și răspândirea terorismului de către regimul iranian, au cerut aplicarea de sancțiuni petroliere acestui regim.

Citește și: VIDEO Bombardiere nucleare B-52 ale SUA, desfășurate în Guam. Criză fără precedent în Pacific

„Noi, opoziția democratică a Iranului, cerem punerea Corpul Gărzii Revoluționare (IRGC) pe lista organizațiilor teroriste, expulzarea diplomaților  regimului de pe teritoriul UE, reimpunerea celor șase rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și activarea mecanismul de snapback împotriva regimului iranian.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te