Staff-ul prezidenţial al lui Vladimir Putin este obligat să nu mai folosească telefoane i-Phone

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.03.2023 - 12:22
Staff-ul prezidenţial al lui Vladimir Putin este obligat să nu mai folosească telefoane i-Phone - Foto: PexelsBekir Donmez

Până la sfârșitul acestei luni, angajaților blocului politic intern al administrației prezidențiale de la Kremlin li se recomandă să-și schimbe iPhone-urile, dacă le folosesc, cu smartphone-uri de la alte mărci de telefon și cu un alt sistem de operare.

SHARE

Această informație a fost adusă la cunoștința oficialilor, la începutul lunii. Potrivit unei surse care este la curent cu această decizie, este posibil ca Administrația Prezidențială să achiziționeze chiar noi telefoane securizate pentru angajații săi, pentru a le facilita renunțarea la tehnologia americană.

Staff-ul lui Putin, interzis la i-Phone

Un interlocutor apropiat al Administrației Prezidențiale spune că oficialii blocurilor politice interne regionale vor primi recomandări similare. Astfel de măsuri sunt pragmatice, conform Kommersant, dar este important să se găsească un echilibru între securitatea informațiilor și productivitatea angajaților, spun experții.

Interesant de notat că informaţia aceasta apare în cotidianul economic preferat al lui Vladimir Putin.

„iPhone este totul. Fie aruncați-l, fie oferiți-l copiilor. Toată lumea va trebui să facă asta în martie”, spune unul dintre experţi.

Citeşte şi: Vladimir Putin îl laudă pe Xi Jinping. „China este de departe cel mai important aliat pentru Rusia”

Potrivit unui alt interlocutor, la început, a apărut o discuție între participanții la un seminar despre necesitatea unei astfel de măsuri.

Apoi, primul adjunct al șefului Administrației Prezidențiale, Serghei Kiriyenko, care supraveghează politica internă, a pus capăt discuției.

El a stabilit de asemenea un termen limită până la care angajații săi să înlocuiască iPhone-ul: 1 aprilie. O sursă Kommersant care este la curent cu implementarea acestui ordin adaugă că Kremlinul ar putea achiziționa noi smartphone-uri securizate. pentru angajații săi.

Citeşte şi: IDEO Putin, surprins șchiopătând într-o vizită în Crimeea. A fost însoțit de șase gărzi de corp

Blocul politic intern al Administrației Prezidențiale cuprinde patru departamente: politică internă, proiecte publice, asigurarea activităților Consiliului de Stat, dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor și a infrastructurii de comunicații.

Angajații primelor trei departamente vor fi implicați în campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2024. Sunt pregătiri care au fost intensificate la începutul anului 2023.

Miza pe telefoanele chinezeşti şi Aurora

Potrivit surselor Kommersant, cerința de a abandona iPhone-ul se datorează considerentelor de securitate: în opinia lor, aceste gadget-uri sunt mai susceptibile la hacking și spionaj, de către experții occidentali, în comparație cu alte smartphone-uri.

Unul dintre interlocutori mai adaugă că, în schimb, angajaților li s-a recomandat să achiziționeze telefoane cu sisteme de operare Android, precum cele ale omologilor chinezi, sau Aurora.

Acesta din urmă a fost dezvoltat de compania rusă Open Mobile Platform, o subsidiară a PJSC Rostelecom.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te