Șefii Armatei Marii Britanii au intrat în carantină din cauza Covid 19

DE Edi Neagu | 28.06.2021 - 10:49
Ministerul Apărării de la Londra, în carantină. FOTO: Facebook

Comandatul forțelor armate britanice a fost testat pozitiv de Covid, săptămâna trecută. Prin urmare, întreaga conducere a armatei a intrat în izolare.

SHARE

Ministrul britanic al apărării şi alţi câţiva înalţi comandanţi ai armatei au intrat în carantină după ce şeful forţelor armate a fost testat pozitiv pentru COVID-19 săptămâna trecută, relatează luni dpa.

Ministrul Ben Wallace, precum şi şefii Royal Navy, RAF şi Comandamentului strategic au fost alertaţi prin aplicaţia NHS Test and Trace să rămână acasă pentru o perioadă de 10 zile, după ce au intrat în contact strâns cu generalul Nick Carter, a confirmat Ministerul Apărării.

Şeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith, şi-a petrecut weekendul în carantină, în aşteptarea rezultatului testelor PCR, după ce a participat de asemenea la acea reuniune, dar a stat la o distanţă mai mare de comandant, a indicat Daily Telegraph.

CITEȘTE ȘI: Armand a prins-o pe șefa ADP că-și repara vila cu resursele instituției. A dat-o pe mâna parchetului

La reuniunea cu generalul Nick Carter (62 de ani) la Academia de Apărare din Shrivenham, Oxfordshire, au participat joi ministrul apărării, Ben Wallace, precum şi doi adjuncţi ai şefului Statului Major, amiralul Tim Fraser, şi şeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith.

De asemenea au fost prezenţi amiralul Tony Radakin (First Sea Lord/Primul lor al mării), mareşalul de aviaţie Mike Wigston, şeful Statului Major al Forţelor aeriene, şi generalul Patrick Sanders, şeful Comandamentului Strategic.

CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei avansează cu 76 metri pe an. Inaugurat, 2022

Măsurile de distanţare socială au fost respectate la această reuniune, dar înalţii responsabili militari intraseră în contact cu generalul Nick, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus la o zi după reuniune, după ce participase vineri la Festivalul de istorie din Chalke Valley.

În consecinţă, comandanţii armatei britanice îşi vor exercita funcţiile de la distanţă în perioada de carantină.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a specificat:'Şeful Statului Major al Apărării a fost testat pozitiv în urma unui control de rutină. Colegii săi care au fost prezenţi la întâlnirea cu el săptămâna trecută, inclusiv ministrul apărării, s-au autoizolat, conform directivelor guvernului', relatează Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.