VIDEO Șefa Centrului Media din Harkov: Clădirea în care am lucrat șapte ani a fost distrusă de ruși

DE Remus Cernea | Actualizat: 24.08.2022 - 09:46

Pe Natalia Natalia Kurdyukova am întâlnit-o prima dată în Harkov, atunci când am ajuns acolo în luna iunie, transmite Remus Cernea, jurnalist Newsweek aflat, pentru a doua oară, în Ucraina.

SHARE

Orașul era bombardat de ruși intens, numărând în mod obișnuit zeci de explozii pe zi, dar am găsit la jurnaliștii de la Media Hub un spirit foarte determinat să reziste acestei perioade extrem de dure pentru orașul și pentru țara lor, când moartea a devenit o rutină zilnică. M-am bucurat să o revăd pe Natalia zilele acestea la Centrul Media din Kiev unde a venit pentru scurt timp.

Arătându-i revista Newsweek Romania cu paginile dedicate reportajelor transmise din Ucraina în cursul lunii iunie, am sesizat emoția ei când a văzut fotografia cu clădirea în care a lucrat timp de 7 ani și de care, cu siguranță, o leagă nenumărate amintiri! Așa că am realizat acest scurt interviu și îi mulțumesc pentru amabilitatea de a ne împărtăși povestea ei…

Citește și: EXCLUSIV Veteran în Irak, voluntar în Ucraina: Împotriva lui Putin luptă și români. Sunt pe front

„Numele meu este Natalia Kurdyukova și sunt șefa Reprezentanței din Harkov a Centrului Media (Media Center), care este numită Kharkiv Media Hub. De asemenea, sunt cofondatoarea grupului media Nakypilo.

Acum am deshis revista prietenului nostru și am văzut o fotografie cu clădirea unde a avut biroul grupul nostru media și unde a început să funcționeze din 2014. Lucrând în acest birou pentru 7 ani, am participat la numeroasele lucruri importante care s-au întâmplat aici. Foarte multe persoane importante au trecut pe la noi. Am invitat ambasadori, reprezentanți multor țări, reprezentanți ai autorităților din Ucraina, voluntari și activiști din țara noastră.

Acesta este un loc foarte important pentru noi, cei de la grupul media Nakypilo. Și doar cu câteva luni înainte de război s-a întâmplat să fie nevoie să ne schimbăm biroul. Acesta era la etajul 1. Era biroul nostru editorial, iar restul clădirii era ocupat de firme de IT, programatori, experți. Nu am văzut niciodată personal militar acolo. Doar uneori reprezentanți ai armatei ori poliției au venit invitați ca vorbitori la emisiunile realizate de grupul nostru media.

Citește și: Comisia Europeană: Cea mai gravă secetă înregistrată în Europa în „ultimii cel puțin 500 de ani”

Iar după ce războiul a început, iar asupra orașului nostru s-a abătut această imensă tragedie, clădirea a fost distrusă. Nu cred că poate fi reconstruită, dar ea rămâne un simbol al felului în care rușii ne atacă. Pentru că această clădire, care a fost un centru de business, nu avea nici o legătură cu nici un fel de structură militară. Grupul nostru media și-a început munca în 2014. A fost foarte important pentru noi să fim implicați în ceea ce se întâmplă în Ucraina. Suntem un grup media independent și rămânem astfel. Continuăm să lucrăm, continuăm să acoperim evenimente din Harkov și din Ucraina, dar deja dintr-o altă locație”, ne-a povestit Natalia Kurdyukova.

Remus Cernea este corespondentul Newsweek România în Ucraina

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te