Secretul amar al casei regale din Spania: Juan Carlos și-ar fi ucis fratele mai mic, Alfonso

DE Elena Andrei | Actualizat: 24.04.2023 - 16:52
Juan Carlos (stg) și Alfonso-Foto: Marca

Secretul amar al casei regale din Spania: În 1956, fostul rege spaniol Juan Carlos și-ar fi împușcat mortal fratele mai mic, infantele Alfonso, în Joia Mare. Juan Carlos avea 18 ani, iar Alfonso 14.

SHARE

La vremea respectivă s-a susținut că a fost un „accident domestic” în care infantele Alfonso își curăța arma, însă un serial HBO - „Salvar al rey” - reface circumstanțele accidentului lansând întrebarea dacă a fost într-adevăr un accident, potrivit msn.com.

Juan Carlos și Alfonso erau acasă la părinții lor, la Villa Giralda, din Estoril, Portugalia, pentru vacanța de Paște, când s-a petrecut acccidentul. Potrivit comunicatului Ambasadei Spaniei în Portugalia: 

„În timp ce Alteța Sa Infantele Alfonso curăța un revolver seara trecută împreună cu fratele său, a fost tras un foc care i-a lovit fruntea și l-a ucis în câteva minute. Accidentul a avut loc la ora 20.30, după întoarcerea de la slujba religioasă de Joia Mare, în cadrul căreia primise Sfânta Împărtăşanie.”

Secretul amar al casei regale din Spania

Dar nu puțini au fost cei care au susținut că Juan Carlos a fost cel care a mânuit un revolver calibru 22 care se pare că fusese dăruit familiei regale de către dictatorul  Franco.

În 1947, Franco anunțase că va restabili monarhia spaniolă pentru a preveni renașterea unei mișcări republicane spaniole.

Dictatorul nu avea încredere în Juan de Borbon ca moștenitor, deoarece era considerat prea liberal, dar credea că Juan Carlos era suficient de tânăr pentru a învăța să guverneze autoritar.

Juan Carlos a negat întotdeauna că generalul Franco ar fi fost mentorul său.

În ziarele vremii au apărut zvonuri că revolverul ar fi fost de fapt ținut de Juan Carlos în timpul accidentului.

Citește și: VIDEO Cine l-a ucis pe John Lennon. Ancheta morții, complet greșită. „Ucigașul”, posibil nevinovat

Infantele Juan, conte de Barcelona, tatăl băieților, a aruncat pistolul în mare la câtva timp după moartea lui Alfonso, iar o anchetă nu a fost inițiată, fiind catalogat ca moarte accidentală.

Într-un documentar despre viața fostului rege, „Yo, Juan Carlos, King of Spain”, care a fost realizat în 2015, fost rege își asumă responsabilitatea pentru moartea fratelui său, dar din alt motiv: în calitate de cadet militar, era conștient de pericolul armelor încărcate.

Citește și: Ucraina va lansa curând o contraofensivă de tip „big bang”. Controlează malul estic al Niprului

Dar și Alfonso cunoștea acest risc. Era deja un vânător pasionat și un trăgător de elită și chiar vânase un cerb, afișând coarnele în casa familiei. 

Juan Carlos a mărturisit că îl iubea pe fratele său mai mic, fiind foarte apropiați din cauză că nu trăiau alături de părinți. 

Moartea lui Alfonsito, cum îl alinta Juan Carlos, i-a declanșat o depresie severă, care a durat mulți ani, deoarece „vinovăția pe care o simțea pentru cauza morții fratelui său era intensă”, după cum mărturisea în documentar.

Rapoartele servitorilor susțin altă variantă

Este o chestiune de istorie clară că Juan Carlos și fratele său Alfonso au intrat împreună într-o cameră, cu o armă. S-a auzit o împușcătură, iar Alfonso a fost găsit mort în urma unei răni de armă.

Juan Carlos este singura persoană care știe sigur ce s-a întâmplat. Poziția lui a fost întotdeauna că Alfonso curăța pistolul când acesta s-a descarcat accidental. 

Experții, care nu au avut acces la date importante din caz, sunt de comun acord că este imposibil să se știe cu certitudine dacă a fost o omucidere, sinucidere sau un accident. 

Cea mai mare întrebare o ridică rapoartele persistente ale personalului casei regale de la acea vreme, ce se refereau la un pistol și o pușcă, aceasta din urmă explodând. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te