Schimbări pentru românii din Germania, de la 1 septembrie. Ce pregătesc autoritățile?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.08.2024 - 12:20
Schimbări pentru românii din Germania, de la 1 septembrie. Ce pregătesc autoritățile? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Schimbări pentru românii din Germania, de la 1 septembrie. Ce pregătesc autoritățile? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Mai multe schimbări au loc în Germania, începând cu 1 septembrie. Sute de mii de români locuiesc și muncesc în această țară, astfel că și ei sunt afectați de deciziile autorităților.

SHARE

De la 1 septembrie, în Germania au loc mai multe schimbări legislative, iar românii care locuiesc acolo sunt și ei direct vizați. Sunt modificări legislative pentru șoferi, pentru impozite dar și în ceea ce privește subvențiile. 

Oamenii trebuie să fie foarte atenți pentru că unele termene limită pentru anumite declarații sunt modificate. 

Schimbări pentru românii din Germania, de la 1 septembrie. Ce pregătesc autoritățile?

Iată câteva astfel de modificări, potrivit ziarulromanesc.de

Citește și: Românii din Germania ar putea munci și în weekend. „Trebuie să lucrăm din nou mai mult”

Modificări pentru șoferi

De la 1 septembrie 2024, noul standard de emisii Euro 6e se va aplica noilor înmatriculări. „ADAC” explică: „Până la intrarea în vigoare a standardului Euro 7, Comisia UE a publicat o nouă actualizare a standardului de emisii Euro 6: Euro 6e.

Prima etapă (EA) a noului standard trebuie îndeplinită de modelele de mașini nou omologate de la 1 septembrie 2023 și va fi obligatorie pentru toate primele înmatriculări de la 1 septembrie 2024.

”Noul standard de emisii prevede o procedură de măsurare mai strictă – valorile limită rămân aceleași: „Pentru oxizii de azot NOₓ, de exemplu, 80 mg/km se aplică la motoarele diesel și 60 mg/km la motoarele pe benzină”, explică „ ADAC”. Noul standard de emisii Euro 6e va rămâne în vigoare pentru primele înmatriculări până la 31 decembrie 2025 – și va fi apoi înlocuit cu unul nou.

Reguli pentru sănătate

Depunerea unei declarații de donare de organe va fi mai ușoară: până pe 30 septembrie, persoanele asigurate ar trebui să poată depune declarații pentru sau împotriva donării de organe prin intermediul aplicațiilor oferite de casele de asigurări de sănătate. Din luna martie, voluntarii au putut introduce declarații privind disponibilitatea lor de a dona organe și țesuturi în registrul central online, folosind funcția online de pe cartea de identitate.

Citește și: Germania vrea doar români bogați? Ce venituri trebuie să ai pentru a obține cetățenia?

Alegeri în Germania

În septembrie, locuitorii a trei state germane vor alege noi autorități. Alegerile din Saxonia și Turingia vor avea loc pe 1 septembrie, iar în Brandenburg pe 22 septembrie. Aceste alegeri ar putea fi cruciale pentru viitoarele guverne naționale și politicile regionale.

Termenul limită pentru declarațiile fiscale și declarațiile finale pentru ajutorul Corona

Cine trebuie să depună o declarație fiscală pentru 2023 și nu este susținut de un consilier fiscal ar trebui să se ocupe de acest lucru cât mai curând posibil. Declarația fiscală se scade pe 2 septembrie. Beneficiarii ajutorului economic Corona de stat pot depune conturile finale până la sfârșitul lunii septembrie. Acestea sunt necesare pentru a compara granturile solicitate inițial cu cele la care solicitanții au dreptul efectiv. Acest lucru ar putea duce la plăți sau rambursări suplimentare.

Cereri de subvenții pentru înlocuirea sistemelor de încălzire

La sfârșitul lunii septembrie, se va putea depune și documentația necesară pentru a obține finanțare pentru sistemele de încălzire în cadrul programului KfW. Primele plăți pentru cei care au depus cereri în februarie sunt programate pentru sfârșitul lunii octombrie, conform echo24.de.

Reluarea activităților Bundestagului

Bundestagul se va întruni din nou pe 9 septembrie. Parlamentarii germani vor discuta mai întâi noul buget. Acest subiect, ca întotdeauna, stârnește multe emoții și controverse.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te