Scenariu de film, la Miss Univers. Organizatoarea din Nicaragua, exilată din cauza câștigătoarei

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.11.2023 - 08:15
Scenariu de film, la Miss Univers. Organizatoarea din Nicaragua, exilată din cauza câștigătoarei - Foto: Profimedia Images

Scenariu de film, la Miss Univers 2023. Organizatoarea concursului local din Nicaragua a fost exilată din cauza câștigătoarei Sheynnis Palacios, care a devenit un simbol al opoziţiei faţă de guvernul lui Daniel Ortega.

SHARE

Autorităţile nicaraguane au interzis intrarea în ţara sa a responsabilei naţionale a concursului Miss Univers, câştigat de Sheynnis Palacios care a devenit un simbol al opoziţiei faţă de guvernul lui Daniel Ortega, au informat vineri media şi membri ai opoziţiei din exil, relatează Agerpres, citând AFP.

Scenariu de film, la Miss Univers. Organizatoarea din Nicaragua, exilată din cauza câștigătoarei

Karen Celebertti, organizatoarea concursului Miss Univers în Nicaragua, şi fiica ei au fost respinse joi pe aeroportul din Managua şi urcate la bordul unui zbor către Mexic, au indicat diverse surse legate de opoziţie faţă de Daniel Ortega, pe care îl numeşte "dictator".

Guvernul Ortega le-a "interzis lui Karen Celebertti, proprietara francizei Miss Nicaragua, şi fiicei sale să intre în ţară", a informat site-ul cotidianului nicaraguan La Prensa, publicat în Costa Rica.

Citește și: China construiește în secret un tunel subacvatic de miliarde $ ce va uni Rusia cu Crimeea ocupată

Vicepreşedinta Rosario Murillo, soţia lui Ortega, "împiedică întoarcerea în ţara ei a lui Karen Celebertti, organizatoarea Miss Nicaragua, care tocmai a reuşit, după ani de muncă, să facă una dintre ele Miss Univers", a declarat scriitoarea Gioconda Belli, exilată în Spania şi deposedată de naţionalitate de către guvern.

Presa opoziţiei a mai raportat că locuinţa lui Karen Celebertti din Managua a fost percheziţionată vineri şi că soţul ei, Martin Argüello, a fost reţinut temporar.

Guvernul nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe această temă.

De când a devenit prima reprezentantă a Americii Centrale care a câştigat concursul de frumuseţe sâmbătă la San Salvador, tânăra de 23 de ani a devenit un simbol pentru opoziţie.

Citește și: Rusia atacă Europa cu migranți. Granițele Finlandei, luate cu asalt. Frontex trimite întăriri

Fotografii din 2018 care o arată fluturând un steag nicaraguan în timpul protestelor antiguvernamentale, soldate cu peste 300 de morţi, s-au răspândit de la încoronarea ei care a scos locuitorii pe străzile din Managua şi din alte oraşe din ţară: fără precedent de la interzicerea adunărilor cu cinci ani în urmă.

Vicepreşedinta Murillo a apreciat miercuri publicarea acestor fotografii drept "comunicare teroristă crudă şi rău intenţionată". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te