Rușii au făcut deja rost de cadavre și actori pentru filmul contrafăcut „Genocid în Donbass”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 05.02.2022 - 13:12
Separatiștii au încălcat acordul de încetare a focului/foto: nyt

Explozie, cadavre sfârtecate, case dărâmate, mașini arse, bocitoare care jelesc în limba rusă și câteva echipamente militare NATO.

SHARE

Cam așa va arăta filmul contrafăcut pe care Rusia l-a pregătit pentru a justifica o intervenție în Donbass.

Videoclipul, făcut sub îndrumarea serviciilor secrete rusești, este elaborat, cu imagini grafice, cadavre, case distruse și neapărat echipamente militare ucrainene de proveniență NATO, drone fabricate în Turcia și actori care joacă rolul localnicilor vorbitori de limbă rusă.

Potrivit serviciilor secrete occidentale, care au demascat în avans filmul contrafăcut, responsabilii pentru „documentar” au găsit cadavre pe care să le dea drept victime, au discutat cu actori care să joace rolul celor îndoliați și au aranjat echipamentele militare ca să pară furnizate Ucrainei de către NATO.

Cele mai importante elemente ale filmului au fost publicate de SUA și Marea Britanie în speranța că rușii vor renunța la acesta și la ideea de „răspuns” la „agresiunea” ucraineană, dar și pentru a convinge aliații de seriozitatea planificării rusești.


Raportul de informații primește o legitimitate suplimentară după o campanie susținută de dezinformare rusă legată de acuzații false de genocid în Donbass, precum și acțiunile recente ale Parlamentului rus pentru a recunoaște republicile separatiste din Ucraina.

Și dezinformarea continuă. Comandamentul armatei ucrainene se așteaptă la pierderi mari în ofensiva din Donbass, susțin „serviciile secrete” ale separatiștilor.

Serviciile de informații ale Miliției Populare din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) au aflat că la Comandamentul Armatei ucrainene se așteaptă pierderi mari în „agresiunea planificată” în Donbass, a declarat Eduard Basurin, șeful adjunct al Miliției Populare RDP și omul care repetă știrile false venite de la Moscova.

Citește și

VIDEO Vin americanii! Primii militari americani au părăsit Fort Bragg spre Europa de Est

VIDEO Cel mai eficient lunetist din Ucraina: o femeie. A împușcat trei separatiști într-o noapte

 

„Se poate spune deja că forțele armate ucrainene se așteaptă la pierderi mari în rândul soldaților ucraineni într-o ofensivă”, a spus el.

Autoproclamatele republici au atras atenția în mod repetat în ultima vreme asupra pregătirilor armatei ucrainene înregistrate de serviciile lor de informații pentru operațiuni de luptă activă în Donbass. Potrivit datelor RPD și Republicii Populare Lugansk (LPR), armata ucraineană „ascunde cu grijă poziționarea forțelor”.

Comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene, Valeri Zalujni a asigurat că Kievul nu plănuiește o operațiune militară în Crimeea sau Donbass.

„Nu au avut loc ordine sau discuții despre o operațiune militară în Crimeea și Donbass”, a declarat acesta pentru postul de televiziune One Plus One.

De fapt, separatiștii au încălcat acordul de încetare a focului de sute de ori în ultimele două săptămâni, potrivit rapoartelor OSCE, în dorința de a provoca armta ucraineană să răspundă și astfel să dea motiv Rusiei să intervină militar pentru a-i apăra pe „vorbitorii de limbă rusă”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te