Rusia și-a îndreptat rachetele către Estonia. Soldații Moscovei simulează un atac pe scară largă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.06.2022 - 11:45
Temutele rachete rusești Iskander/Foto: militarymagazine

Rusia desfășoară în prezent exerciții militare cu atacuri simulate cu rachete împotriva Estoniei, a anunțat națiunea baltică, avertizând că tensiunile dintre Moscova și un „membru NATO din prima linie este în creștere”, scrie Bloomberg.

SHARE

Ministerul Apărării al Estoniei a declarat că comportamentul provocator s-a intensificat la granița Estoniei cu Rusia înainte de summitul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord programat săptămâna viitoare la Madrid.

Separat, Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Tallinn, spunând că un elicopter de patrulare a frontierei a zburat în spațiul aerian eston timp de două minute pe 18 iunie, primul astfel de caz de când președintele Vladimir Putin și-a lansat invazia în Ucraina.

Citește și:

Un elicopter rusesc a intrat în spațiul aerian al Estoniei. Ambasadorul rus convocat de urgență

Estonia nu a precizat de unde a aflat despre aceste simulări, deși Rusia a făcut din țările NATO subiectul exercițiilor militare în trecut. 

Rusia a anunțat marți că navele flotei sale baltice vor efectua manevre la scară largă în Golful Finlandei, inclusiv punerea de mine, trageri de artilerie și exerciții antisubmarin, a informat serviciul de știri Interfax.

Citește și: 

VIDEO Invadarea Taiwan-ului de către China, un cataclism economic. Industriile IT și auto, în colaps

Exercițiile vor avea loc în timp ce navele rusești vor călători de la baza Baltisk din regiunea Kaliningrad la Kronstadt, lângă Sankt Petersburg, pe o rută care trece pe lângă cele trei state baltice, după 10 zile de exerciții militare care s-au încheiat pe 19 iunie.

Estonia și vecinii baltici, Lituania și Letonia, au fost printre cei mai vocali susținători ai unui răspuns mai puternic la războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Găzduind câteva mii de soldați de la colegii membri ai NATO, aceștia au raportat în mod repetat avioane rusești în spațiul lor aerian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.