"Conform tuturor regulilor operațiunilor ofensive, partea care atacă trebuie să aibă cel puțin de trei ori mai multe trupe. Cu toate acestea, având în vedere actualele acțiuni de luptă, nivelul actual al armelor, echipamentelor, capacităților de aviație, acest avantaj ar trebui să fie de cel puțin patru-cinci ori mai mare. Este exact ceea ce Rusia încearcă să facă acum", a declarat Motuzianyk.
Potrivit acestuia, Rusia deplasează arme și echipamente militare în Ucraina din regiunile centrale și estice ale Rusiei.
Citește și: Cancelarul Germaniei: Vladimir Putin „poartă responsabilitatea” crimelor de război din Ucraina
În plus, există o mobilizare ascunsă, o recrutare activă în schimbul unei remunerații financiare ridicate a foștilor combatanți din Siria, Afganistan și Cecenia, potrivit Ukrinform.
Citește și: „Mişa Cecenul”, un temut comandant al separatiștilor pro-ruși din Lugansk, ucis de ucraineni
Se știe, de asemenea, despre încercările de mobilizare a persoanelor care locuiesc în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Luhansk. Majoritatea acestor persoane adesea nu au avut niciodată arme în mâini.
"Adică, se face totul pentru a aduna un astfel de grup. Dar dacă Rusia va reuși să facă acest lucru - timpul va spune", a declarat purtătorul de cuvânt.
Rusia acuza în mod direct România
Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.
Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a mai precizat oficialul, citat de TASS.