Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
6.041.893 Votanți în România
33,55 %
513.382 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Rusia este cuprinsă de febra războiului: Halucinațiile lui Medvedev: „Germania plănuiește un război”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.03.2024 - 15:08
Rusia este cuprinsă de febra războiului: Halucinațiile lui Medvedev: „Germania plănuiește un război” - Foto: Profimedia images
Rusia este cuprinsă de febra războiului: Halucinațiile lui Medvedev: „Germania plănuiește un război” - Foto: Profimedia images

Rusia este cuprinsă de febra războiului. Ambasadorul Germaniei la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a oferi explicații cu privire la scurgerea unei discuții între militari de rang înalt despre trimiterea de arme în Ucraina.

SHARE

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a acuzat Rusia că desfășoară "un război informațional" împotriva Germaniei prin interceptarea și divulgarea unei întâlniri sensibile între ofițeri militari de rang înalt din Bundeswehr, armata germană.

Rusia este cuprinsă de febra războiului: Halucinațiile lui Medvedev: „Germania plănuiește un război”

Rusia a răspuns cu acuzații că Germania, susținută de aliații săi, ar planifica un război total împotriva Rusiei.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmat că discuțiile scurse arată că dorința de război în Europa "rămâne încă foarte, foarte mare", cu scopul de a obține "înfrângerea strategică a Rusiei pe câmpul de luptă".

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a comentat, afirmând că "Germania plănuiește un război cu Rusia".

Citește și: VIDEO Explozie puternică în Crimeea după un atac cu drone. Un depozit de petrol, în flăcări

Pistorius a respins aceste acuzații calificându-le drept "complet absurde", acuzând totodată Moscova că încearcă să creeze neîncredere și discordie în Germania.

În ce condiții ar putea trimite Germania rachetele Taurus în Ucraina?

În cadrul conferinței telefonice, patru ofițeri, inclusiv șeful forțelor aeriene germane, Ingo Gerhartz, se pregătesc pentru o discuție cu ministrul apărării, Pistorius, despre posibila desfășurare a rachetelor Taurus în Ucraina, ajungând la concluzia că o livrare rapidă și utilizarea rachetelor în viitorul imediat ar fi posibile doar dacă ar fi implicați soldați germani.

Foto: Profimedia images

Citește și: VIDEO Folosită în premieră, racheta ghidată AASM din Franța i-a făcut praf pe rușii din Avdiivka

Instruirea soldaților ucraineni cu rachete Taurus, pentru a evita trimiterea de soldați germani pe teritoriul Ucrainei, a fost o posibilitate, dar ar necesita luni de pregătire. Ofițerii au discutat, de asemenea, despre posibilitatea de a folosi rachetele pentru a distruge podul construit de ruși care leagă peninsula Crimeea anexată ilegal și Rusia.

Săptămâna trecută, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a exclus trimiterea rachetelor Taurus, deoarece a spus că operațiunea ar implica trimiterea de trupe germane în Ucraina.

El a spus: "Soldații germani nu pot fi în niciun moment și în niciun loc legați de țintele pe care le atinge acest sistem (Taurus). Nici măcar în Germania".

În timp ce guvernul german se străduiește să facă față consecințelor scurgerii de informații, cu întrebări legate de securitatea comunicațiilor sale interne și speculații cu privire la alte discuții pe care Rusia a putut să le asculte, experții în politica de apărare au declarat că această comunicare interceptată a fost în mod clar menită să submineze strategia Germaniei pentru Ucraina, potrivit The Guardian.

Roderich Kiesewette, expertul în apărare al opoziției creștin-democrate, a declarat că Rusia a divulgat reuniunea în acest moment pentru a face acest lucru în mod specific: "să submineze o livrare germană de Taurus".

El a sugerat că scurgerea de informații a fost realizată "pentru a deturna conversația publică" de la alte probleme, inclusiv de la moartea lui Alexei Navalnîi.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te