România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje

DE Adina Mutăr | Actualizat: 24.05.2024 - 08:57
România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje - Foto: X/front_ukrainian (imagine cu caracter ilustrativ)
România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje - Foto: X/Ukrainian Navy (imagine cu caracter ilustrativ)
România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje - Foto: X/front_ukrainian (imagine cu caracter ilustrativ)

România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje. În mai 2024, Marina Ucraineană a efectuat un exercițiu de debarcare a trupelor pe o coastă neechipată folosind trei bărci de asalt rapid de tip Uisko 300 -Watercat M11 subseria U300

SHARE

România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje.

Bărci de asalt rapid de tip Uisko 300 au fost transferate de la Marina finlandeză în acest an. 

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat pregătirile pentru transferul acestor ambarcațiuni în martie 2024.

Ambarcațiunile urmau să fie livrate în România pentru pregătirea echipajului; nu se cunoaște numărul exact de bărci transferate.

România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea

Ambarcațiunile de debarcare din clasa Uisko donate de Finlanda au fost folosite de Marina ucraineană în timpul antrenamentului, în exerciții de debarcare pe coaste neamenajate.

Exercițiile au avut ca scop pregătirea unităților pentru asalt amfibiu.

În primul rând, echipajele de ambarcațiune au practicat debarcarea grupurilor marine, traversarea mării, manevrarea, construirea de formațiuni de luptă și debarcarea pușcașilor marini pe o coastă neamenajată.

Astfel de exerciții sunt organizate pentru a dezvolta abilitățile personalului, precum și pentru a se antrena pentru aterizări pe coaste capturate de inamic.

„Exersăm o coordonare perfectă între echipajele ambarcațiunii, indiferent de condițiile meteorologice sau de prezența inamicului. În scenariile de luptă, grupul trebuie să funcționeze ca o unitate coerentă”, a explicat comandantul uneia dintre navele de debarcare.

Navele de debarcare din clasa Uisko au fost donate de guvernul finlandez ca parte a unui pachet de ajutor militar pentru Ucraina.

Guvernul finlandez nu a anunțat oficial transferul ambarcațiunilor din această clasă.

Acest lucru a fost cunoscut în cadrul unui discurs al președintelui României, Klaus Iohannis, care a declarat că a autorizat tranzitul ambarcațiunilor finlandeze către Ucraina prin țara sa.

Militarnyi a raportat anterior că Olanda va furniza Ucrainei bărci blindate de mare viteză în versiuni de patrulare și de luptă.

Ministerul olandez al Apărării a detaliat că Ucraina va primi 14 bărci cu cocă rigidă (RHIB), cinci bărci de patrulare fluviale militarizate și trei bărci de luptă CB90.

Și Marea Britanie a promis ambarcațiuni de asalt pentru scopul declarat de a ajuta Ucraina să elibereze Crimeea, o victorie care ar fi dezastruoasă pentru Rusia.

Putin întărește Podul Kerci cu barje

De altfel Rusia se așteaptă la un atac major în Crimeea, după ce armata ucraineană a vizat în ultimul timp distrugerea sistematică a stațiilor radar și de apărare aeriană din peninsulă.

În așteptarea acestui atac major, rușii au pus bariere în jurul podului Kerci pentru a-l proteja împotriva dronelor navale ucrainene.

Citește și: Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru debarcare în teatru de război din Ucraina

Au fost instalate șapte secțiuni de bariere din barje. 

„Până acum au fost instalate în total 7 secțiuni. Fiecare secțiune are 90-100 de metri lungime”, se arată în comunicat, potrivit mil.in.ua.

Potrivit rușilor, barjele pot proteja podul de drone navale ucrainene, care au un focos puternic ce poate distruge structura construcției.

Citește și: Rusia, disperată să distrugă căile ferate ce duc arme în Ucraina. Prin România au trecut blindate

Anterior, invadatorii ruși instalaseră bariere plutitoare de protecție în jurul Podului Kerci.

Primele bariere constau din bariere speciale anti-sabotaj. Astfel de structuri sunt proiectate pentru a proteja împotriva dronelor de suprafață și subacvatice.

Cu toate acestea, astfel de bariere cu cabluri sunt ușor stricate de furtuni. 

Utilizarea podului de către Rusia a scăzut semnificativ după ce Ucraina l-a atacat cu drone la 17 iulie 2023 și a aruncat în aer o secțiune a drumului și a căii ferate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te