"Regele cocainei" cu un imperiu cât a lui Escobar, capturat. Se plimba prin junglă pe măgar

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.01.2023 - 12:49
"Regele cocainei" cu un imperiu cât a lui Escobar a pledat vinovat. Se plimba prin junglă pe măgar - FOTO: Profimedia

Regele columbian al drogurilor, Dairo Antonio Usuga David, care avea un cartel comparabil doar cu Pablo Escabar, a pledat în cele din urmă vinovat pentru că a condus un cartel de droguri "violent" care producea un miliard de dolari pe an.

SHARE

Cel mai căutat traficant de droguri din lume a pledat vinovat pentru că a condus un clan de cocaină "violent" care aduna anual de mai multe miliarde de dolari.

Dairo Antonio Usuga David - mai bine cunoscut sub numele de "Otoniel" - va fi condamnat la minimum 20 de ani de închisoare și până la închisoare pe viață și, de asemenea, va trebui să renunțe la 216 milioane de dolari din banii pe care îi deținea.

Otoniel, în vârstă de 51 de ani, a fost comparat cu un predecesor lord al drogurilor, Pablo Escobar, care a condus Cartelul Medellin în timpul unei perioade de violență extremă în Columbia, în anii 1970 și 1990.

Regele drogurilor trăia în junglă cu măgarul său deși avea miliarde de dolari

Dairo Antonio Usuga David nu a călătorit în mașini de lux, elicoptere sau iahturi, ci s-a strecurat prin jungla columbiană pe spinarea măgarului său de încredere.

Imagine

Citește și: VIDEO Ucraina vrea acum și avioane F-16. Lockheed Martin, gata să-și mărească producția

Regele drogurilor a condus brutala bandă de traficanți de cocaină, Clan del Golfo, între 2012 și 2021. Acesta își tortura în mod regulat dușmanii și își obliga partenera și surorile să își facă operații estetice pentru a "arăta la fel".

Clanul a fost - și rămâne - una dintre cele mai violente și mai puternice organizații criminale din Columbia și este unul dintre cei mai mari distribuitori de cocaină din lume.

"Avem mai multă cocaină produsă în Columbia decât pe vremea lui Pablo Escobar"

Un expert în Clan del Golfo și jurnalist la The Sun a declarat: "Avem mai multă cocaină produsă în Columbia decât pe vremea lui Pablo Escobar.

Citește și: VIDEO SUA trimit în Ucraina tancul digital M1A2 Abrams, ultima generaţie, upgrade semnificativ

"Escobar nu ar fi putut visa la această lume. Guvernele nu știu ce să facă."

În timpul domniei de teroare a lui Otoneil, reputația sa de bandit a crescut cu povești de groază, cum ar fi cohorte de femei minore care ar fi fost abuzate sexual, exploatarea ilegală a aurului. și uciderea tuturor celor care îi stăteau în cale, potrivit DailyStar.

Printre lunga sa listă de presupuse infracțiuni se numără obligarea unor fete de doar 12 ani să facă sex cu el în ascunzătoarea sa din junglă.

Oferea recompense pentru uciderea polițiștilor și soldaților

Otoniel a ordonat, de asemenea, uciderea și torturarea dușmanilor percepuți, a oferit recompense pentru uciderea polițiștilor și soldaților și a ordonat organizarea de campanii pentru a-i urmări cu arme de tip militar.

Președintele columbian Ivan Duque a declarat că cel mai căutat baron al drogurilor din țara sa este "comparabil doar cu Pablo Escobar".

El a adăugat: "Nu este doar cel mai periculos traficant de droguri din lume, ci și un ucigaș de lideri sociali, un abuzator de băieți, fete și adolescenți, un ucigaș de polițiști."

Toate acestea i-au adus o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul său pentru capturarea sa de către SUA și o recompensă de 800.000 de dolari din partea guvernului columbian.

Partenera sa, bancherul cartelului de droguri

Se crede că partenera sa, Blanca Senobia Madrid Benjumea, a fost bancherul clanului. Ea a fost arestată în 2015.

Stăpânul drogurilor a încurajat-o pe Blanca să își facă operații estetice și a făcut același lucru cu cele trei surori ale sale - María, Sandra și Martha - pentru ca toate să arate la fel, a relatat publicația columbiană de știri Semana.

Otoniel a declarat în fața instanței din Brooklyn: "Tone de cocaină au fost mutate cu permisiunea mea sau la indicațiile mele. A existat multă violență cu gherilele și cu bandele criminale".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te