Regele Charles al Marii Britanii va fi operat săptămâna viitoare. De ce suferă monarhul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.01.2024 - 18:48
Regele Charles al III-lea Foto: captură Youtube

Regele Charles al Marii Britanii va merge săptămâna viitoare la spital unde va suferi o intervenție pentru o prostată mărită. Monarhul va trebui să își amâne angajamentele publice pentru o scurtă perioadă de timp.

SHARE

Palatul Buckingham a transmis că regele Clarles al III-lea urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei.

Angajamentele publice ale monarhului în vârstă de 75 de ani vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare, a spus palatul.

Regele Charles al Marii Britanii va merge la spital săptămâna viitoare. De ce suferă monarhul

„În comun cu mii de bărbați în fiecare an, regele a căutat tratament pentru o prostată mărită”, se arată în comunicat.

Este vorba despre o afecțiune benignă și va merge la spital săptămâna viitoare pentru o procedură corectivă. Angajamentele publice ale Regelui Charles al III-lea vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare.

Citește și: Regele Charles a sărbătorit la Viscri 25 de ani de la prima sa vizită în România: „O mare bucurie”

În timp ce nivelul de detaliu asupra sănătății Regelui Charles este neobișnuit, sursele regale au spus că acesta este dornic să împărtășească detaliile diagnosticului său pentru a încuraja alți bărbați care ar putea prezenta simptome să fie verificați, în conformitate cu sfaturile de sănătate publică.

Regele avea o serie de întâlniri și evenimente planificate la Dumfries House mâine și vineri, care sunt acum amânate la sfatul medicului. Oaspeții, inclusiv demnitari străini și membri ai Cabinetului, trebuiau să se deplaseze la evenimente. 

 Anunțul vine la scurt timp după ce a fost dezvăluit că Prințesa de Wales se află în spital după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală, conform BBC .

Prințesa de Wales a fost internată în spital pentru o operație la abdomen

Prințesa de Wales a fost internată în spital după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală planificată și va rămâne într-un spital privat timp de până la două săptămâni, a anunțat miercuri Palatul Kensington.

Prințesa este de așteptat să revină la îndatoririle publice după Paște, a spus palatul. Viitoarea regină, în vârstă de 42 de ani, a fost internată marți la Clinica din Londra.

„Prințesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declarație”, a spus palatul. „Ea speră că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei; și dorința ei ca informațiile medicale personale să rămână private.”

Citește și: Prințesa de Wales, la spital, după o intervenție chirurgicală. Și-a anulat angajamentele publice

Palatul nu a oferit mai multe detalii, dar a confirmat că starea ei nu este canceroasă. Deși, în general, a avut o stare de sănătate bună, Kate a fost internată anterior în spital în timp ce era însărcinată, după ce a suferit de grețuri severe matinale.

Palatul a spus că Kate, soția prințului William, a dorit să-și ceară scuze pentru că și-a amânat viitoarele logodne.

„Ea așteaptă cu nerăbdare să reinstaleze cât mai multe posibil, cât mai curând posibil”, a spus palatul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te